2014. december 18-án délután Wass Albert Karácsonyi meséjének története elevenedett meg iskolánk színpadán, az 5. osztályos gyerekekből álló Csacsogók irodalmi színpad előadásában.

„Az Úristen alánézett a földre, s a nagy-nagy sötétségben meglátott három kis pislákoló gyertyalángot. S úgy megörvendett annak, hogy az angyal mégis talált jóságot a földön, hogy azon nyomban megszüntette a sötétséget, visszaparancsolta a napot az égre, s megkegyelmezett az emberi világnak.”

Fotó: Kossuth Lajos Iskola

Fotó: Kossuth Lajos Iskola

A szeretetről szóló irodalmi mű után karácsonyi koncert következett.

A Kicsinyek kórusa 1-4. o. (30 gyermek) 6 karácsonyi gyermekdalt énekelt, majd Charlie: Könnyű álmot hozzon az éj c. dalával zárták a fellépésüket.

A Felsős énekkar 5-8. o. (20 gyermek) a Piramis együttes: Ajándék, Kívánj igazi ünnepet, Vikidál Gyula: Zsoltár, és Zorán: Apám hitte c. dalát énekelte el Nádasdi Csaba zongora kíséretével.

A műsorban hangszeres szólisták is felléptek: Nyerges Virág (4.a) hegedült, Patakfalvi Lídia (4.a) zongorázott, Gubik Lili (8.a) zongorázott, Fodor Dalma (6.a) fuvolán játszott.

Fotó: Kossuth Lajos Iskola

Fotó: Kossuth Lajos Iskola

A hangszeres gyermekszólisták Chopin, Schubert és Mozart műveket mutattak be. Őket a Szerb  kórus követte (2-3. o. szerb nyelvet tanuló gyerekek) – a Nekem nincs más otthonom c. dalt énekelték el.

A felsős énekes szólisták: Gubik Lili, Lévai Vanessza, Mucsi Mária, Nikoloutsopoulou Anna gyönyörű énekét vastapssal köszönte meg a több száz fős közönség.

A másfél órás koncert közös énekléssel zárult. Malek-Kulka: Boldog karácsonyt c. dalát énekelték a gyerekekkel együtt a nézők.

Az ünnepség Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna igazgató asszony megható szavaival zárult.

A műsor után a Csacsogók a művelődési házban léptek fel karácsonyi műsorukkal.

A műsort összeállították: Solymosi Lajosné magyar-könyvtár szakos, Vujcsin Eszter magyar-ének szakos tanárnő, hangosított: Nacsa Tamás, az 5.b osztályfőnöke, matematika szakos kollégánk.

Szpőregi regélő, 2015. február

Borítókép: Fotó: Kossuth Lajos Iskola