Dr. Ujhelyi István országgyűlési képviselő úr, és az Országgyűlés alelnöke és Rózsavölgyi József képviselő úr, jelenlétükkel megtisztelték iskolai ballagásunkat!

Két osztályunk, 44 nyolcadikos tanulónk vett búcsút ezen a napon az iskolától, diáktársaktól, tanáraiktól.

A 2011/2012-es tanév végzős 44 diák iskolaválasztása a következőképpen alakult: 19 fő középiskolába jelentkezett, ebből 4 fő a Radnóti Miklós Gimnáziumban, 2 fő a Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumban, 3 fő a Tömörkény Imre Gimnáziumban, 3 fő a Deák Ferenc, 7 fő az Eötvös József Egységes Gimnáziumban tanul tovább, míg 9 fő szakközépiskolába, és 16 fő szakiskolába.

Szép hagyomány iskolánkban, hogy a ballagás napján adjuk át a Kossuth Plakettet, amit ballagó tanítványunk, szülő és pedagógus kap, ill. ekkor adjuk át, Dr. Ujhelyi István országgyűlési képviselő úr által alapított Pro Bono Publico díjat.

A KOSSUTH plaketteket Rózsavölgyi József képviselő úr adta át Balla Tihamér és Kálmán Ferenc kimagaslóan tanuló végzős diákjainknak, Papp Szilvia szülőnek és Csábi Ferencné pedagógus kollégánknak.

A Pro Bono Publico díjat, a díj alapítója, Dr. Ujhelyi István országgyűlési képviselő úr adta át Klembucz Fanni ballagó diákunknak, aki amellett, hogy jó tanuló, nagyon sokat tett a közösségért, az iskolai közösségépítésért.

Közösségi munkájukért elismerő jutalomkönyvben részesült Böröcz Balázs, Mára Richárd, Novodonszki Róbert, Udvari Zsolt.

Kedves Ballagók! Kérlek benneteket, legyetek mindig büszkék arra, hogy ehhez a „kossuthos” közösséghez tartoztatok.

Márai Sándor idézetével búcsúzok tőletek: „Legtöbb ember egy életet tölt el azzal, hogy módszeresen, izzadva, szorgalmasan és ernyedetlenül készül a boldogságra. Terveket dolgoznak ki, hogy boldogok legyenek, utaznak és munkálkodnak e célból, gyűjtik a boldogság kellékeit, a hangya szorgalmával és a tigris, ragadozó mohóságával. S mikor eltelt az élet, megtudják, hogy nem elég megszerezni a boldogság összes kellékeit. Boldognak is kell lenni közben.”

Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna, igazgató