Egy iskola életében sok fontos nap és ünnepnap van, de ezek közül is kiemelkedik a ballagás és  az évzáró. Ünnepségeinket megtisztelte dr. Ujhelyi István, ki a Pro Bono Publico díjat közösségi munkájáért Varga Csanád 8. a osztályos tanulónak adta át. Rózsavölgyi József azoknak a  szülőknek adta át a „Kossuth emlékplakettet”, kik 8 éven át támogatták iskolánkat: Szalai Zoltán Imréné és Juhász Péter szülőknek.

35 fő 8. évfolyamos diákunk búcsúzott el iskolánktól. Lezárult egy korszak, közös élményekkel teli „utazásuk” e nappal véget ért.

Igazgató nénink, Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna, Ákos, az ismert énekes szavaival búcsúzott tőlük: „Azért vagy itt, hogy mindent láss, Hogy értsd a szót, hogy olvasd az írást. Azért vagy itt, hogy mindent megtanulj, Hogy az égbe szállj, nehogy a porba hullj!”

Évzárónkon képviselőnkön kívül, Tiszasziget polgármestere, Ferenczi Ferenc, és Dr. Gera Tibor, az intézmény vezetője is megjelent.

401 fővel kezdtünk szeptemberben, most 395 fővel zártuk az évet, de ha megfigyeljük a 35 elballagó 8. évfolyamos diák helyett a szeptembert 64 fő kis elsős kezdi. S várhatóan nyáron a létszámunk tovább fog emelkedni. Igen szűkössé vált iskolánk épülete.

Az évzárón kiváló tanulmányi munkájáért 63 tanulónk kapott jutalomkönyvet, 17 fő tett sikeres próba angol nyelvvizsgát, közülük is kiemelkedett 10 fő, kiknek igen magas százalékkal sikerült  ez a vizsgájuk: Baráth Dominika, Csatlós Zoltán, Dovalovszki Rebeka, Dudás Dorottya, Erdődi Anna, Fodor Anita, Gubik Lili, Mucsi Mária, Rácz-Komlósi Zénó, Ujhelyi Balázs. Második tanéve a SZTE Konfúciusz Intézetének együttműködő iskolájaként kínai nyelvet ingyenesen tanulhatnak diákjaink, akik vizsgáztak kiváló eredménnyel: Bojboi Rebeka, Héjja Natália, Balogh Júlia, Kovács Kiara, Réthi Patrícia, Horváth Annabella, Kiss Dominik, Mihály Zsófi, Varga Vivien, Ujhelyi Balázs. A Kossuth plakettet ebben az évben Bányainé Seprenyi Gabriella tanítónőnk érdemelte ki.

Igazgató asszony megköszönte az iskola pedagógusainak, és az összes technikai dolgozónak,  hogy egész évben támogatták az intézményben folyó nevelő-oktató munkát. Külön emléklappal köszönte meg Rózsavölgyi József képviselő úrnak, hogy éveken keresztül támogatja az iskolát, az idejáró gyerekeket, szüleiket és a pedagóguskart. Köszönet, hogy éveken keresztül biztosítja,  hogy a Rózsaünnepen kiváló tanulóinkkal a városi kisvonaton utazhassunk.

Szőregi Regélő, 2014. július