Hagyományteremtő szándékkal, Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna „megálmodásával” készítettük el első adventi óriás koszorúnkat és indítottuk el adventi szombatonként a gyertyagyújtást, immár 5. éve.

Szándékunk volt a településrész összefogása, a szeretet ünnepére együtt készülődés, beszélgetés, találkozás.

Partnerünk volt a kezdetektől, Nagy Róbert plébános úr, Avramov András, ki immár Szőreg városrész képviselője.

Az idei év e1ső gyújtói plébános úrral Balla Irén képviseletével a Szőregi Orvosi Rendelő, Balázs István az „Ezüsthajúak Nyugdíjas Egyesületének” vezetőjével és Varga Gábor a Pizza Paradicsom vezetőjével gyújtottak. A műsort a Szerb utcai óvodások adták, köszönet érte Győrfiné Emese óvodavezető asszonynak és az óvó néniknek.

Második adventi szombaton a Magyar utcai óvodások Kőrösiné Csiszár Anita óvodavezető asszony támogatásával és a szőregi Rezegő táncegyüttes műsora után plébános úr a Péterné Aranka Alapítvány (kik a tehetséges, de rászorult gyermekeket támogatják) Kuratóriumának tagjaival: Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna elnök asszonnyal és Bányainé Seprenyi Gabriella Hegedűs György kuratóriumi tagokkal gyújtottak. Ekkor érkezett a télapó is a gyerekek nagy örömére.

A harmadik szombaton az iskola énekkara adta a műsort, és az öröm gyertyáját a szőregi iskola munkaközösségvezetői közül: Gubikné Haraszti Katalin, Kerekes Pálné, Tarjánné Kádár Piroska, a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktorok gyújtották meg közösen Atyával. Ez a hétvége is a karitatívkodás hétvégéje volt. Az iskola diákjai 700 db csokoládét nyújtottak át a „Bohócdoktoroknak”. A köszönetképpen kapott bohócorrokat, boldogan tették fel, ezzel is erősítve azt, hogy szívesen segítenek a rászoruló gyerekeknek.

A negyedik gyújtáson Szőreg városrész vezetői, képviselői: Avramov András és Szabó Sándor képviselő urak gyújtottak plébános úrral. A Szőregi Advent Angyala ebben az évben a Agrianter Gazdabolt volt, képviselője Csehák Richárd adta át 4 fő iskolás gyermeknek a megálmodott kívánság ajándékokat. A csillogó gyermek tekintetekből láthattuk mily öröm, ha örömet szerezhetünk. Köszönet éret a Gazdabolt tulajdonosainak, és az összes támogatónak. E nap műsorát az iskola hittan csoportja Szalay István vezetésével Betlehemeztek, majd egy csodálatos kórus Argenteus zárta. Méltó befejezése volt ezeknek a hétvégéknek, mint Atya is mondta eljött az elcsendesedés az egymás felé fordulás időszaka és a kórus gyönyörűséges hangulata is körbe ölelte szívünket.

Köszönjük e hétvégéket, az iskola dolgozóinak, képviselő úrnak, a Gazdaboltnak, a Szőregi Rózsahölgyek Rendjének, a Tömörkény István Művelődési Háznak, Kocsis Flóra Kft-nek, Egri Csillának és minden kedves szőreginek, hogy együtt ünnepeltünk, együtt készítettük fel szívünket e csodálatos ünnepre.

Mindenkinek kívánunk békés áldott ünnepeket!

Bánszki Zsuzsanna
Szőregi Regélő, 2020. január