A 2. gyertyát Hegedűs Györgyné, iskolánk volt pedagógusa illetve igazgató helyettese, a régi diákok közül pedig Horesnyi Julianna gyújtotta meg közösen plébános úrral.

Katica néni általános iskolai tanulmányait is a szőregi Általános Iskolában végezte, középiskolát a Tömörkény István lánygimnáziumban, majd a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola biológia-földrajz szakán folytatta. 1963 augusztusától kezdte el ezt a gyönyörű pedagógus pályát, 1966 novemberétől egészen nyugdíjaztatásáig a szőregi iskolában tanított, 1974 óta mint igazgatóhelyettes dolgozott.

A 3. gyújtáson nagyon hiányoltuk Atya nyugodt, bátorító és ünnepi hangulatú szavait, de elfoglaltsága révén nem lehetett jelen. A gyertyagyújtók: iskolánk „régi” tanítója Miletin Emilné Magdika néni, aki nyugodt szeretetével, empatikusságával nevelte, oktatta tanítványait. A „régi diák” Kocsis-Savanya András volt. Andrásnak ezzel is szerettük volna megköszönni azt az állandó támogatást, amivel rendezvényeink dekorálásához biztosítja a virágokat.

A 4. gyertyagyújtáson köszönjük Nagy Róbert Atyának a szűkebb- és tágabb családokhoz intézett biztató szavait. Köszönjük a közreműködést Nagy Lajosné tanító néninek /Ica néni pedagógus pályája során szinte végig 1-2. évfolyamosokat tanított és vezetett be „Betűország” rejtelmeibe/ és Káity Károlyné Katikának, ki „öreg” diákként iskolánk matematika- fizika szakos pedagógusaként, illetve igazgató-helyettesként ment nyugdíjba pár éve. Mindig lehetett számítani rá, igazi vezető társ volt, vezetői munkája mellett nagyon sok diákot sikeresen versenyeztetett és szerettette meg a gyerekekkel a fizika csodálatos világát.

Köszönetünket fejezzük ki Szőreg városrész közintézményeinek (Tömörkény István Művelődési Ház, az óvodák, bölcsőde, és iskola vezetőinek) és az Alexandriai Szent Katalin templom plébánosának az összefogását, támogatását ezekre a szombatokra.

Köszönet mindazoknak az óvónőknek, pedagógusoknak, gyerekeknek, akik a műsorokban felléptek és segítettek. Azoknak, akik hol süteménnyel, pogácsával, egyéb finomságokkal segítettek a megvendégelésben, külön Egri Csillának, aki  szinte minden szombaton biztosította a meleg teát. Köszönet az iskola  igazgatónőjének, Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsannának, aki immár hagyományt  teremtett az adventi szombatok megrendezésével, és az utolsó nagyon hideg szombaton forralt borral is kedveskedett.

Köszönet mindazoknak, akik kijöttek, hogy együtt készüljünk a legszebb ünnepre, a szeretetet, az összetartozást képviselve.

Bízunk benne, hogy jövőre még többen leszünk, hogy e kis közösségben, mint Szőreg, észrevesszük, hogy együtt minden könnyebb, varázslatosabb és békésebb, hogy összefogással minden könnyebben megy.

Áldott békés ünnepeket kívánok!

Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna

szoreg.hu képtár