A környezettudatos életmódra, csodálatos néphagyományainkra, nemzeti értékeinkre hívja fel a figyelmet az a program, amelyen a Kossuth Lajos Iskola 3.b osztályának ÖKO szakkörösei vesznek részt. Az Európai Magyar Fiatalságért Alapítvány Zöld Kapuk-Székely Kapuk c. pályázatán keresztül, sok ország több száz gyermeke próbálja életkorának megfelelő eszközökkel a világ, égető ökológiai problémáira irányítani a figyelmet.

A mi iskolánkból a kis „Fakopáncsok” több hónapos lelkes munkájának eredménye az a 7 gyönyörű tablóból álló vándorkiállítás és műsor, amelyet több szegedi intézményben, többek között a Somogyi-könyvtár Szőregi Fiókkönyvtárában, Fontana Credit Takarékszövetkezet Szőregi fiókjában, a Szőregi Virág- és Dísznövény ÁFÉSZ üzletében a Selmeczki Cukrászdában, a Százszorszép Gyermekházban, a Somogyi-könyvtárban, a Városházán, a Nemzetiségek Házában mutatunk be.

Március elsején érkezik „haza”, iskolánkba a kiállítás, melynek ünnepélyes megnyitójára minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Erdélyi Mariann