Tavaly az 5. b osztályos tanulók erdei iskola pályázatot nyertek a Cetelem Zöldsuli keretében, melynek segítségével az egész osztály részt vehetett egy négy napos kiránduláson a Börzsönyben.

A kirándulást tavaszra terveztük, amikor éled az erdő és a természet, és gyakorlott erdei iskolásokként már tudtuk mit kell keresni, mikor mire érdemes összpontosítani a figyelmünket. Ebben természetesen segítségünkre voltak azok a szakemberek, akik a foglalkozásokat tartották: méhész, vadász, erdész, gyógynövény- és gombaszakértő, de a táborvezető is szinte mindenhez értett, vele sokat kézműveskedtünk.

A foglalkozásokon mézeskalácsot sütöttünk, gubacstintával írtunk, légpuskával lőttünk, utaztunk kisvasúton, megvizsgáltuk az erdő növényeit, állatait – hiszen éjszakai vadlesre is sort kerítettünk –, gyógynövényekből teát készítettünk, mini herbáriumot préseltünk otthonra.

Annyi programunk volt, hogy a telefonok és a technika világától teljes mértékben el tudtunk szakadni, el is felejtettük, hogy léteznek.

Hatalmas és felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk. Most már tudjuk, érdemes ehhez hasonló pályázatokon részt venni, hiszen, ha nem is nyer a csapat, az együtt töltött idő mindennél többet ér.

Ezúttal az 5. b osztály még több időt tölthetett együtt, és ezért hálásak vagyunk azoknak, aki támogattak bennünket!

Polyák-Kósa Krisztina, osztályfőnök