Sajnos az első napokban a fürdőruhák nem kerülhettek elő, de nem csüggedtünk, változatos programok közepette vártuk a jó időt. Az égboltot kémlelve minden esőmentes percet kihasználtunk a sportvetélkedők lebonyolításához. Az esővel dacolva a tető alatt folyt az asztalitenisz és a csocsóbajnokság, míg a kártyázni szeretők pókerezésben mérték össze tudásukat.

A kézműves foglalkozásokon születtek rongylabdák, ékszerek, plakátok, színezett rizsből képek, festettünk kavicsot is ajándékba. Míg a lányok a fodrászversenyen és a divatbemutatón csillogtatták meg kreativitásukat, a vállalkozó kedvű fiúk pedig a lábszépség versenyen mutatták be izmos, férfias lábaikat a lányok legnagyobb örömére.

A gyerekek körében népszerű volt a fűzfői bobozás, a túra a Soóshegyre és az utolsó napi dodzsemezés. Hosszabb kirándulást tettünk Balatonfüredre, ahol ellátogattunk a Lóczy-barlangba. Végül a várva várt jó idő is beköszöntött, és végre egy egész napot strandolással tölthettünk. A nap fénypontja volt az éjszakai hajókirándulás. Az együtt töltött tíz napot tábortűzzel és a feledhetetlen discoval koronáztuk meg.

Bár az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk, a sok izgalmas közös program igazi csapattá kovácsolta a táborlakókat, ahol mély barátságok szövődtek. Feledhetetlen napokat töltöttünk együtt, tengernyi élménnyel gazdagodva tértünk haza. 37 tanulónk volt ebben a balatonkenesei táborban, ahol iskolánkból felügyelő pedagógus volt Baranyiné Mészáros Edit, Csábi Ferencné, Gollné Kiss Márta, Hegedűs György valamit a turnusvezető Keresztesné Halász Katalin.

Szőregi Regélő, 2011. szeptember