A szőregi kerületben: Szőregen, Ószentivánon, Kübekházán és Deszken a napokban tartották meg a községi képviselőtestületi tagválasztást Az egyes képviselőiestületek mandátumának fele most  járt le, A választás az ellenzéki gondolat győzelmét hozta minden vonalon. A kibukott képviselőtestületi tagok jóformán valamennyien a kormánypárt emberei voltak, Ószentivánon hat tagot  választottak, közülök három ellenzékit, ez volt a helyzet Kübekházán js, mig Deszken a hatan közül négy az ellenzék embere.

Szőregen az ellenzék fölényes győzelmet aratott. Itt nyolc tag megválasztására került sor. Az eredmény az lett, hogy hat ellenzéki és két kormánypárti került a képviselőtestületbe, a két póttag szintén ellenzéki lett. A szőregi képviselőtestület uj ellenzéki tagjai a kővetkezők: Bálint Mátyás, Kiss Mihály, Szekeres András, Szóráth Ferenc, Tóth Ferenc, Vörös János, Szántó István, Takács
Illés.

Az ellenzék győzelméről a Délmagyarország munkatársa beszélgetett egy-két uj képviselőtestületi taggal, akik a következőket mondták:

– A választás eredménye nehéz helyzetünkben vigasztalólag hat Mintha uj idők jönnének… Mintha csoda történt volna velünk, mintha hosszantartó, nyomasztó álomból ébredtünk volna fel. Az emberek kezdenek magukra találni, nyilik a szemük, nö a bátorságuk. Biztatás volt ez a választás a számunkra, reménysugár a jövőre.

Délmagyarország, 1931. november 17.