2018. február

A január hónap a szokásos módján, viszonylag csendesen telt el. Az ilyenkor szokásos rendezvények sorát a Szőregi Rezegők Vízkeresztnapi Táncháza kezdte. Sajnos a zenekedvelők  idén csak később élvezhetik majd az Amadeus Klarinétzenekar koncertjét. Kérem, figyeljék a művelődési ház programját. A Magyar Kultúra Napján a Kossuth Lajos Általános Iskola  diákjainak a kiállítását nyitották meg egy kis műsorral, ahol a diákokon kívül Borovics Tamás színművész úr is fellépett. Köszönjük, mind a diákoknak, mind a művész úrnak. A leghangosabb, legmozgalmasabb esemény egyértelműen a Szőregi Kolbászmesterek Versenye volt, ahol kilenc csapat mérkőzött meg egymással, három különböző módon. Az első, ügyességi versenyt a csapatok tagjai a kolbász készítése közben vívták. Ebben a versenyben a harmadik díjat a  Szőregi Rezegők Néptánccsoport csapata, a másodikat a Bélpoklosok, míg az elsőt – Ördög Bence, több számban is kiváló teljesítményének segítségével – a Szőregi Sárkányhajósok hozták el.

Az idén Szabó Sándor országgyűlési képviselőnk vezetésével, egy három tagú zsűri kóstolta meg a készített kolbászokat, és hirdetett eredményt a gasztronómiai versenyben. A harmadik díjat a Bélpoklosok csapata, a másodikat az Éhes emberek (a Kossuth Lajos Általános Iskola egyik csapata), míg az elsőt a Szőregi Nyugdíjas Egyesület csapata nyerte.

A rendezvény egyik, nem titkolt célja az adománygyűjtés volt, azoktól, akik eljöttek megkóstolni a kolbászokat. Ebben az összehasonlításban a Szőregi Idősekért Alapítvány gyűjtötte a  harmadik legnagyobb összeget, őket az Öregdiákok (a Kossuth Lajos Általános Iskola másik csapata) előzte meg, és a legtöbbet a Rózsahölgyek Redje gyűjtötte az idén is. Mind a kilenc  csapat egy-egy ajándékcsomagot kapott Szabó Sándor országgyűlési képviselő úr jóvoltából.

Az összegyűjtött 153.480 forintból tartós élelmiszer csomagokat vásárolunk, és a Szőregen élő rászorulók fogják megkapni.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. megkezdte a fák telepítését a Magyar utcán, illetve előkészítette a sajtóban is beharangozott véderdő helyét. Képeket és térképet a Facebook-on fogok közzétenni.

Hulladékfronton két hírről tudok beszámolni. Gondolom, mindenki megkapta a 2017 második negyedévi számlát. Személyes véleményem szerint a még háromszor ekkora tartozásunkat csak április 8-a után fogják behajtani! Ennek ellenére ne költsék el, mert, ahogy egy ukrán közmondás mondja, „Ingyen sajt, csak az egérfogóban van!”

A másik, hogy eljutottak hozzám olyan hírek, hogy többen úgy gondolják, hogy nem fog megépülni a hulladékudvar. Rákérdeztem a Környezetgazdálkodásnál, ők ugyanazt a  tájékoztatást adták, mint a nyáron, azaz, hogy a munkálatokat nem Szeged Megyei Jogú Város végzi, hanem az a „Nemzeti Szemétszámlázó”, akik képtelenek a díjakat már több éve begyűjteni. Ők úgy tájékoztatták a Várost, hogy a munkálatok 2018-ban elkezdődnek. Erre  persze Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata garanciát nem tud vállalni.

Üdvözlettel:

Dr. Berkesi Ottó önkormányzati képviselő
tel.: +36 20 295 66 21 • E-mail: berkesi.otto@szeged.eu

Hozzászólások

Szőregi Majális

Szőregi Majális

Hirdetés

2018. április

Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

120 éves a szőregi rózsatő

Szőregi pillanat-kép

szoregi_csata_megemlekezes12kf

Hirdetés

Időjárás

Derült
Ma 04/20 0%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 20°C. Szélerősség ÉÉK 15 és 30 km/h közötti.
Derült
Holnap 04/21 0%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 23°C. Szelek ÉNy és változékony.
Derült
Vasárnap 04/22 0%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 26°C. Szélerősség NyDNy 10 és 15 km/h közötti.