2017. december

Tisztelt Szőregiek!

Elérkeztünk az év utolsó hónapjához, amely jelentős részét az ünnepek teszik ki. Kezdődik a gyerekek örömével a Mikulással, majd jön a Karácsony, és a Szilveszter éjszakájával zárjuk az  évet. Ezért mindenek előtt Mindenkinek azt kívánom, hogy békében és nyugalomban töltsék el  ezt a hónapot, legyen mindenkinek lehetősége ünneplőbe öltöztetni a szívét, szeretetben  eltölteni néhány napot. Kerüljön el mindenkit a baj és békétlenség is ebben a hónapban. Pihenjék ki az egész éves, és különösen az év végi hajrát.

Amint ezt a korábbi években tettük, az idén is meggyújtjuk a négy adventi gyertyát, minden szombaton délután-kora este. Jöjjenek el, kóstolják meg a forralt bort, a forró teát, egyenek egy szelet zsíros kenyeret, hallgassák meg a gyerekek műsorát, találkozzanak ismerőseikkel, akiket régen láttak, szerezzenek újakat, egyszóval érezzék jól magukat.

Az élet azonban nem áll meg. Tudtommal már mindenki megkapta a második negyedéves hulladékszállításról a számlát. Remélem, hogy ebben az évben nem örvendeztetnek meg  bennünket, a tavalyihoz hasonlóan, azzal, hogy rövid fizetési határidővel megküldik, a még mindig elmaradt, másik két számlát is. Ezzel kapcsolatban azonban, mint önkormányzati  képviselő, eléggé vegyes érzéseim vannak. Nem örülnék, ha a számlákkal elrontanák sokak ünnepét, de ugyanakkor aggódom a Város hulladékszállító cégéért, akik amiatt, hogy a „Nemzeti Szemétszámlázó”-tól még mindig nem kapták meg a szolgáltatásért járó díjat, már egymilliárd (ezer millió) forint körüli adósságot halmoztak fel. Szeged MJ Város Önkormányzata, eddig fedezte a költségeket, de nem lenne jó, ha január elsején arra ébrednénk, hogy már nem  jön hetente a kukásautó, és ráadásul a Városnak le kellene mondania szociális, és fejlesztési programjainak egy részéről, a hiány fedezése miatt.

Pihenjék ki magukat azért is, mert egy mozgalmas, eseményekkel dús év áll előttünk. A várható helyi események közül, a jubileumi, huszadik Rózsaünnep lesz a legjelentősebb. Remélem, hogy számíthatnak a szervezők valamennyiük támogatására, tevőleges segítségére.

Üdvözlettel:

Dr. Berkesi Ottó önkormányzati képviselő
tel.: +36 20 295 66 21 • E-mail: berkesi.otto@szeged.eu

Hozzászólások

Szőregi Majális

Szőregi Majális

Hirdetés

2018. április

Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

120 éves a szőregi rózsatő

Szőregi pillanat-kép

151205-gyertyagyujtas-2-022

Hirdetés

Időjárás

Derült
Ma 04/20 0%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 20°C. Szélerősség ÉÉK 15 és 30 km/h közötti.
Derült
Holnap 04/21 0%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 23°C. Szelek ÉNy és változékony.
Derült
Vasárnap 04/22 0%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 26°C. Szélerősség NyDNy 10 és 15 km/h közötti.