Többezer rózsatő talált gazdára Tarjánban is

szeged.hu  2018.10.30

Idén már harmadik alkalommal osztottak szőregi rózsatöveket Tarjánban. Kedden délután rekord gyorsasággal elkapkodták az 1500 virágot, amelyek tavasszal a városrész díszei lesznek majd.

Már a kezdés előtt nagyon sok környékbeli érkezett az Olajbányász téren felállított sátorhoz, ahol 5 órakor kezdték el osztani a Szőregről érkezett rózsatöveket. A helyszínen ott volt Botka László polgármester is, aki szintén beállt a rózsaosztók közé segíteni, hogy gyorsabban haladjon a sor. Mészáros Tamás, a körzet képviselője mindenkit megnyugtatott, senki nem megy el üres kézzel, hisz 1500 tövet hoztak.

Gulicska Józsefné először jött el a rózsatőosztásra. Mint elmondta, a szomszédasszonyától kapott kedvet a virágültetéshez, ő már több alkalommal vitt a háza elé virágot. „Ezek a virágok megszépítik a környezetünket és kellemes látványt nyújtanak. Meg elfoglaltságot a gazdájuknak” – tette hozzá mosolyogva.

A rózsaosztás már hároméves múltra tekint vissza – mondta két rózsatő átadása között Mészáros Tamás. „Az itt élők már várják a lehetőséget, ma is több százan jöttek el, hogy vigyenek a felajánlott szőregi rózsákból. Az emberek nagyon büszkék az itt kapott virágaikra, folyamatosan dicsekednek egymásnak vele.” – tette hozzá.

Nagy Atilla feleségével együtt jött el. Elmondta, már több alkalommal vittek virágokat, amelyeket a házuk elé ültettek ki. Innen felesége vette át a szót, aki egész évben gondjukat viseli a rózsáknak. „Imádom a virágokat és nagyon szép lesz tőle a ház előtti rész. Mindenki dicséri, aki arra jár” – tette hozzá büszkén. Ahogy fogalmazott: sok munkával jár a virágok gondozása, de mindenképpen megéri.

Botka László hangsúlyozta, évek óta hagyomány, hogy a képviselők tavasszal egynyári virágokat, ősszel pedig rózsatöveket osztanak.

„Azt tapasztalom, hogy egyre népszerűbbek ezek az akciók, egyre többen jönnek a virágokért. Nagy öröm számomra, hogy több ház előtt alakultak már ki kisebb-nagyobb virágoskertek, amelyek a városrész üde színfoltjai” – mondta a polgármester. Tarjánban néhány évvel ezelőtt, uniós támogatás segítségével, valóra vált Magyarország első uniós forrásból megvalósuló lakótelep-rehabilitációja. Ez a munka a néhány héttel ezelőtt a városrész másik felében folytatódott. Öröm, hogy a városi nagy beruházások mellett, amikor a terek, játszóterek, járdák, utak újulnak meg, egyre többen tarják fontosnak, hogyan is néz ki közvetlen környezetük. A virágosztás nekik nyújt segítséget – emelte ki Botka László.

szeged.hu

szoreg.hu képtár


Hozzászólások

Hirdetés

2019. január

Ke Sze Csü Szo Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Szőregi pillanat-kép

20170208-aranka-dijatado-017

Hirdetés

Időjárás

Havazás
Ma 01/20 50%
Havazás
Hó. A legmagasabb hőmérséklet 2°C. Szelek KDK és változékony. A hó valószínűsége 50%. A hóréteg vastagsága nem éri el a(z) 2 cm-t.
Helyenként felhős
Holnap 01/21 10%
Helyenként felhős
A délelőtti felhősödést délután napsütés követi. A legmagasabb hőmérséklet 1°C. Szélerősség ÉÉK 10 és 15 km/h közötti.
Havazás
Kedd 01/22 40%
Havazás
A délután folyamán kialakuló havazás. A legmagasabb hőmérséklet 1°C. Szélerősség ÉK 10 és 15 km/h közötti. A hó valószínűsége 40%.