Puskaporos a levegő a benzinkút miatt

Arany T. János, delmagyar.hu  2016.05.28

Két hét alatt több bosszúság érte a Szőregi út 47. lakóját, Filáry Jenőt, mint az egész élete alatt. A nyugdíjas férfi házának közelében benzinkutat építenek, most hidraulikus kalapáccsal acéllemezeket vernek a talajba az ablakától néhány méterre.

Szádolás – ideiglenes támfalépítés – zajlik a Szőregi úton, az első körforgalomtól nem messze, ahol benzinkutat építenek. Az acélból készült, hosszú lemezeket hidraulikus kalapáccsal verik a talajba. A munka hatalmas zajjal jár: a munkagép zúgása mellett a kalapácsolás ritmikus zaja tölti meg a környéket.

Mint megírtuk, három kútoszlop, egy gyorstöltő és shop kap helyet a 2016 végéig elkészülő kúton. Az építkezés kezdetekor, két héttel ezelőtt a szervizút zsákutca lett, a lakók kényelmesebb és biztonságosabb lejárója és a buszmegállóhoz vezető lépcső megszűnt, augusztusban pedig két hétre fél sávot lezárnak a rendkívül forgalmas főúton.

Hogy a házak lakói bejussanak az ingatlanjukba, és el legyenek kerítve a munkaterülettől, ideiglenes kerítést húztak fel nekik, azon belül közlekednek.

– Negyvennel húznak el az ablakom alatt a motorosok. A múltkor kitettem egy létrát, mire leteremtettek, hogy ez közterület, kérjek engedélyt az önkormányzattól. Ez tűrhetetlen. Kérjek engedélyt az önkormányzattól, ha meg akarom pucolni a saját ablakomat? – kérdezte felháborodottan Filáry Jenő, a Szőregi út 47. szám alatti ház tulajdonosa. Házától néhány méterre veri a munkagép a fémlemezeket a földbe.

– Reggel héttől délután négyig folyamatosan dolgoznak. A zaj miatt ablakot nem tudunk nyitni, minden tiszta por – mutatta. A nyugdíjas férfi lefilmezte, ahogy a rezgéstől a konyhaasztalon lévő pohárban lötyög a víz. Ha kocsival akar menni valahová, már hajnalban kiáll, mielőtt elkezdenek dolgozni a munkagépek.

A kerékpárosok alig férnek el a keskeny járdán. A legtöbben le sem szállnak, pedig úgy kevésbé lenne balesetveszélyes. Amíg beszélgettünk, majdnem összeütközött egy kismotoros a szemből hirtelen előbukkanó biciklissel.

Filáry Jenő búcsúzóul keserűen mosolyogva csak annyit mondott: minden rosszban van valami jó. Most már nem tudják a buszmegállóból ledobálni a házuk elé a szemetet.

Arany T. János, delmagyar.hu

Hozzászólások

Adventi Gyaertyagyújtások

Adventi Gyaertyagyújtások

Hirdetés

2018. december

Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Szőregi pillanat-kép

fozotabor17_gs

Hirdetés

Időjárás

Köd
Ma 12/19 10%
Köd
Felhős, délelőtti ködfoltokkal borított területek. A legmagasabb hőmérséklet -4°C. Szelek DK és változékony.
Borús
Holnap 12/20 10%
Borús
Felhős. A legmagasabb hőmérséklet 0°C. Szélerősség DDK 10 és 15 km/h közötti.
Helyenként felhős
Péntek 12/21 10%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legmagasabb hőmérséklet 1°C. Szélerősség D 10 és 15 km/h közötti.