Kerülőúton jutnak csak haza

A.T.J., delmagyar.hu  2016.05.12

Tizenegy ház lakóinak életét nehezíti meg jelentősen a Szőregi úton épülő benzinkút. A szervizút zsákutca lesz, az egyik lejárójuk és a buszmegállóhoz vezető lépcső megszűnik, augusztusban pedig két hétre fél sávot lezárnak a rendkívül forgalmas főúton.

Ideiglenes kerítést és kiskaput kapott a Szőregi út 47. lakója, Filáry Jenő. A nyugdíjas férfi nem örül, hogy a szervizút zsákutca lesz, és megszűnik az egyik lehajtójuk. Fotó: Karnok Csaba, delmagyar.hu
Ideiglenes kerítést és kiskaput kapott a Szőregi út 47. lakója, Filáry Jenő. A nyugdíjas férfi nem örül, hogy a szervizút zsákutca lesz, és megszűnik az egyik lehajtójuk. Fotó: Karnok Csaba, delmagyar.hu

– Ezért a lejáróért harcoltunk. Most meg megszüntetik. Milyen jogon? – kérdezte indulatosan Filáry Jenő, a Szőregi út 47. alatti ház tulajdonosa. A nyugdíjas férfi házától néhány méterre benzinkutat építenek. Három kútoszlop, egy gyorstöltő és shop kap helyet a 2016 végéig elkészülő kúton.

– Elég bonyolult feladat lesz. A szennyvízátemelő áthelyezése megkezdődött – magyarázta a kivitelező Probart Kft. építésvezetője, Tóth Tibor. A csatornázási munkálatok is hátravannak, és kandelábereket is át kell helyezni. A tartályok és a csövek elhelyezése másik cég feladata lesz. A gyalogos- és a kerékpáros-forgalmat körbevezetik az építkezés mögött. A kerülőutat kivilágították.

A szennyvízátemelő áthelyezése után a Szőregi út melletti területet feltöltik az út magasságáig. A munkálatok év végéig tartanak. Augusztusban két hétre, félpályán, tárcsás irányítás mellett lezárják a forgalmas főutat. – Igyekszünk a lehető legkevesebb fennakadást okozni – tette hozzá Tóth Tibor. A kút kap egy behajtó ágat, így a forgalmat nem lassítja majd. Az építésvezető szerint még egy körforgalom túlzás lett volna.

Mától a szervizútnak a kút közelében lévő, 250 méteres szakaszát lezárják. Hogy a házak lakói bejuthassanak otthonukba, és el legyenek kerítve a munkaterülettől, egy ideiglenes kerítést húztak fel nekik, azon belül közlekedhetnek. A tulajdonosok csak a Nova irányába tudnak kihajtani. A lakók ennek nem örülnek.

– Saját pénzen csináltuk meg a járdát, kerítést húztak ide nekem, beleverték a cölöpöt a betonba – mutatta felháborodottan Filáry Jenő, aki szerint 11 ház lakóit érinti a közlekedési rend megváltozása. A házához közelebbi lejáró megszűnik, kerülnie kell, és a másik, meredekebb feljárón kell kikanyarodnia a Szőregi útra. A házával szemben lévő buszmegállóhoz vezető lépcsőt is megszüntetik. A töltés tövébe támfalat húznak.

A nyugdíjas férfi szomszédja nem kért kiskaput az ideiglenes kerítésbe, ő csak a szomszédjai felé tud kerülni. Ez a család már árulja a házát. Úgy tudjuk, arra hivatkozva, hogy „egy élet munkája van benne”, 150 millió forintot kért a kutat építtető vállalkozótól. Filáry Jenő elárulta, ha meg tudnak egyezni a vállalkozóval, aki egy összegben leteszi neki a pénzt az asztalra, egy nap alatt elköltözik otthonából.

A.T.J., delmagyar.hu

Adventi Gyaertyagyújtások

Adventi Gyaertyagyújtások

Hirdetés

2018. december

Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Szőregi pillanat-kép

20180127-kolbaszmesterek-versenye-003

Hirdetés

Időjárás

Köd
Ma 12/19 10%
Köd
Felhős, délelőtti ködfoltokkal borított területek. A legmagasabb hőmérséklet -4°C. Szelek DK és változékony.
Borús
Holnap 12/20 10%
Borús
Felhős. A legmagasabb hőmérséklet 0°C. Szélerősség DDK 10 és 15 km/h közötti.
Helyenként felhős
Péntek 12/21 10%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legmagasabb hőmérséklet 1°C. Szélerősség D 10 és 15 km/h közötti.