Egy szabadban játszódó, kincskeresésre hasonlító kalandra invitálunk Téged.

A történet főszereplője SzőrEgérke, egy feledékeny kisegér, aki a rábízott feladatokat nagyon lelkesen megpróbálja elvégezni, de valami mindig közbejön…

SzőrEgérkéről tudnod kell, hogy nagyon kíváncsi természete van és a feladatait gyorsan el tudná végezni, ha nem lenne olyan feledékeny. Ezért SzőreEgérke gyakran jegyzetel. Most is készített feljegyzéseket és térképet is rajzolt az általa bejárt útvonalról. A helyszínek sorrendjét azonban még így is sikerült összekevernie…

Hazatérve SzőrEgérkének tizenhat kérdésre kellene válaszolnia, de az a fránya feledékenység…

SzőrEgérkének a segítségedre van szüksége a kérdések pontos megválaszolásához!

Barangold be Te is a helyszíneket és segíts SzőrEgérkének a kérdések megválaszolásában. Ha ezzel elkészültél, a feladatok megoldását és legalább egy helyszínen készült fotódat, nevedet és anyukád vagy apukád elérhetőségét küldd el a szoregimuvhaz@gmail.com emailcímre 2020. május 31-ig.

Az Online Szőregi Gyerekhét feladatait teljesítők közül 50 gyereket megvendégelünk egy fagyira a szőregi Selmeczki Cukrászdába. Azok között, akik a Szőregi Online Gyerekhét minden feladatát teljesítik Szegedi Vadaspark belépőket sorsolunk ki. Sorsolás 2020. június 2-án kedden 15.00 órakor.

Jó szórakozást kívánunk!

* * *

Huszonhat különböző újság jár a szőregi könyvtárba. Ezek kölcsönözhetők is. A postások azonban csak akkor tudják kézbesíteni a megrendelt újságokat, ha a címük ki van írva a könyvtár fehér postaládájára.

SzőrEgérke úgy gondolta kikölcsönzi anyukájának a Csodakert magazint, de nem biztos benne, hogy az újság jár-e a szőregi könyvtárba. Szerinted?

* * *

SzőrEgérke szeretne a Magyar utcai Óvoda Iskola utca felöli ablakaiba egy-egy cserép virágot tenni, ezzel kedveskedve az ovisoknak és az arra járóknak. A Virágszigetre érve rájött, hogy elfelejtette megszámolni az Iskola utca felöli ablakokat… Hány virágot kell SzőrEgérkének vásárolnia?

* * *

SzőrEgérke – bár imádja a tavaszt és a nyarat –, nagyon szeret a hűvösben pihenni. Ha várakoznia kell valahol, szívesen áll be egy-egy fa árnyékba.

SzőrEgérkét anyukája elküldte a postára, hogy adjon fel egy levelet. Egész úton azon gondolkozott vajon hány fa lehet az posta épülete előtt…

* * *

A Kirendeltség egy régi épületben található. Négy ablaka fölé dísztőelemeket építettek, amik nagyon megtetszettek SzőrEgérkének.

Otthon szerette volna elmesélni az anyukájának, hogy milyen alakzatokat látott, de sajnos nem emlékszik pontosan. Segíts neki, kérlek!

* * *

SzőrEgérke és apukája elindultak Nőnap alkalmából virágot vásárolni. Amikor megérkeztek a Virágszigetre, egy nagy tábla fogadta őket egy frappáns szlogennel.

SzőrEgérke a virágok mellé szerette volna ezt a rövidke mondatot is elmondani, de sajnos nem jutott eszébe… Segítsd ki SzőrEgérkét!

* * *

Az iskola melletti iskolakertben a pedagógusok és a diákok több ágyásban is tudnak fűszernövényeket, zöldségeket, sőt még virágokat is termeszteni. SzőrEgérkének nagyon megtetszett az ágyások kialakítása és szeretné rábeszélni a szüleit, hogy otthon is készítsenek hasonlót.

Arra emlékszik, hogy téglalap alakúak az ágyások, de vajon hányat is kellene készíteniük?

* * *

SzőrEgérke a templomdombon sétálgatva a templom ajtaja felett különböző betűkre lett figyelmes. Megpróbálta elolvasni, de nem értette. Hazasietett és a szüleitől kért segítséget, mit is jelent az a sok össze-vissza betű.

Sajnos nem jegyezte meg a helyes sorrendet, így nem találták a helyes megoldást. Segíts SzőrEgérkének, mit rejtenek az ajtó feletti betűk!

* * *

1988-ban került jelenlegi helyére, a Rózsák terére Kampfl József Teknősbékás fiú szobra. Ahányszor csak erre jár, SzőrEgérke mindig ránéz, de valahogy sosem számolta meg, hány teknőst is faragott a művész. Te megszámoltad már?

* * *

A sok gyaloglásban SzőrEgérke megszomjazott. Szerencsére rátalált az Emese-kútra és megállt inni. A kút mellett megpillantott egy táblát és elolvasta a ráírt szöveget. Mivel tudta, hogy nagyon feledékeny, gyorsan lemásolta, hogy otthon biztosan el tudja mondani, milyen érdekes szövegre lelt. A nagy sietségben a tábla második és harmadik sorának első szavait kifelejtette. Vajon mi a két hiányzó szó?

* * *

A Szegfű utcában barangolva Szőregérke egy pár „virágzó csizmára” lett figyelmes. Később szeretett volna megmutatni a barátainak, de elfelejtette, hogy melyik ház előtt pillantotta meg ezt az ötletes megoldást. Segíts neki! Hány szám alatt lakik a csizma tulajdonosa?

* * *

Mint köztudott az egerek mindig éhesek. Így van ezzel SzőrEgérke is. A Szerb utcai bisztróban megállapodott a tulajdonossal, hogy ha megmondja hány színnel írták ki a cégtáblájukat, akkor kaphat egy ingyen ebédet. Te hány színt mondanál?

* * *

A Galambázisban a galambok mellett mindenféle állatnak forgalmaznak kiváló minőségű takarmányokat. A bolt előtt járva SzőrEgérke figyelmes lett egy órára, ami mindig ugyanazt az időt mutatja. Az iskolában még csak most tanulják, hogyan kell az órát leolvasni, ezért SzőrEgérke nem biztos benne, hány órát mutat a rejtélyes szerkezet?

* * *

Ahányszor sétálgat a Magyar utcán SzőrEgérke, mindig megáll a 48-as szám előtt, hogy lássa a kedvenc színére festett kaput. Melyik SzőrEgérke kedvenc színe?

* * *

Szőreg védőszentjének, Alexandriai Szent Katalinnak fából faragott szobra a templomra tekint. A szobrot egy helyi vállalkozó hozta a kárpátaljai Beregszászról. A talapzatán elhelyezett táblácskán olvasható felszentelésének a dátuma.

SzőrEgérke a fogalmazás házi feladatába szerette volna ezt az évszámot beleírni, de mire hazaért, elfelejtette. Segíts neki befejezni a házifeladatát!

* * *

SzőrEgérkét nagyon érdeklik a szerszámok. Amikor a Szőregi Gazdabolt felé sétál, mindig rácsodálkozik az óriási képekre. Részletesen fel tudja sorolni, hogy az első táblán van egy kalapács, egy fúrógép, egy kombinált fogó, három ecset és … csavarhúzó. Óóóóó elfelejtette, hány csavarhúzó van a képen! Te tudod?

* * *

SzőrEgérke gyomra a szerb templomhoz érve megkordult. Eszébe jutott, hogy megígérte anyukájának, hogy ma három órára hazaér. SzőrEgérke tudja, hogy a templomoknak van toronyórája. Gyorsan felpillantott a szerb templom tornyára, hogy megtudja hazaér-e uzsonnára. Szerinted kiderült, hogy időben hazaér-e?

* * *