Tisztelt Szőregiek!

Az idei évben kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Szőregi Rózsaünnep. Június 29–július 1. között több ezer vendég érkezik Szőregre, hogy a helyi és környékbeli rózsatermelőkkel, családjaikkal, barátaikkal közösen ünnepeljék Szőreget, a szőregi rózsát. A június végi hétvégén az elmúlt évek hagyományai szerint jó hangulattal, kellemes környezettel, színes programokkal, karneváli felvonulással várjuk a Szőregre érkezőket.

A Rózsaünnep jó alkalmat teremet az ünneplés mellett Szőreg és a szőregi rózsa népszerűsítésére is. A rendezvény sikere a szervezők és a segítők munkája mellett minden szőregi lakoson is múlik.

A Szervezők ezúton is kérik a szőregieket, hogy csinosítsák ki előkertjeik, díszítsék fel házaikat, hogy ezen a hétvégén híres virágainkhoz méltóan, gondozott környezetben ünnepelhessük együtt Szőreget, a szőregi rózsát!

a Szervezők

Csipkerózsikák
A tavalyi Rózsaünnephez hasolóan az idén is várjuk a csipkrózsikákat, a Rózsakirálynő választáson és a felvonuláson való közreműködéshez. A kishölgyek szüleinek jelentkezését várjuk a Művelődési Házban.

Jelentkezzen Ön is a rózsák titkai című kiállításrakiállítás!
Témája: a rózsa ábrázolása, a rózsa megjelenítése, a rózsanövény felhasználásával készült termékek, élő-rózsa szobrászat.
A kiállítást Pataki Ferenc festőművész nyitja meg. A kiállításra jelentkezni és az alkotásokat eljuttatni június 22-ig lehet

Rózsaünnepi fotó kiállítás
A Rózsaünnepek programjáról nagyon sokan készítettek fényképeket. Tekintélyes gyűjtemény lehet, ha mind a nyolc Rózsaünnepet megörökítették. A legszebb, a legjobb, vagy a legkedvesebb fotókat az idén ki ia állítjuk. Kérjük a fényképeket június 20-ig a Művelődési Házba eljuttatni.

Rózsaünnepi felvonulás
A rózsaünnepi felvonulás június 30-án szombaton a Szerb templomtól indul a Hősök tere fele majd teljesen körbe megy a Magyar u. – Gőzmalom u. – Szerb u. útvonalon.
Kérünk mindenkit, hogy fogjanak össze családok, barátok, utca és munkahelyi közösségek, hogy minél több feldíszített jármű vonuljon fel.A jármű lehet talicska, kerékpár kézikocsi, kis traktor, nagy traktor, lovaskocsi, hintó, kis autó, nagy autó stb. A Szervezők lehetőségeihez mérten segíti a díszítést. A felvonuláson résztvevők egy-egy főt delegáljanak a június 14. csütörtökön 20.00 órakor a Művelődési Házban kezdődő megbeszélésre.

A Rózsaünnep segítői
A Szőregre a Rózsaünnepre minden évben egyre többen látogatnak. A rendezvény zökkenőmentes lebonyílásához nagyon sok segítség kell. Kérjük jelentkezzenek a művelődési házban akik szívesen részt vennének ebben a nagy munkában. Minden szorgos kézre szükség van. Segítség kell a díszítéshez, a kiállítások vigyázására, a felvonulás biztosírásához, az ideérkező vendégek kalauzolására.

A Szőregi Rózsaünnep kiemelt támogatói:

A Szőregi Rózsaünnep a Magyar Fesztivál Szövetség tagja