Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő szervezésében a Szőregi Baráti Társaság tagjai a tiszaszigeti Trianon-kopjafánál tartottak megemlékezést a nemzeti összetartozás napja alkalmából. A megemlékezésen Miklós Péter történész, a Fidesz kulturális tagozatának Csongrád megyei elnöke mondott beszédet.

A Szőregi Baráti Társaság tagjai a tiszaszigeti Trianon-kopjafánál tartottak megemlékezést a nemzeti összetartozás napja alkalmából. A szervező, Rózsavölgyi József, Szőreg városrész önkormányzati képviselője elmondta: a nemzeti összetartozás napjának legfőbb üzenete, hogy amit 1920-ban a trianoni békeszerződés szétszakított, azt 2010-ben a jobboldali többségű magyar törvényhozás – legalább jelképesen – ismét összekötött, hiszen a nemzeti összetartozás emléknapjának törvénybe iktatásával szimbolikusan egyesítette a magyar nemzetet.

A megemlékezésen Miklós Péter történész, a Fidesz kulturális tagozatának Csongrád megyei elnöke, a Kereszténydemokrata Néppárt szegedi ügyvezető elnöke mondott beszédet, amelyben kiemelte, hogy Szőreg és Tiszasziget lakói számára különösen fontos emlékezni a trianoni békediktátumra, hiszen a két település lakói kilenc évtizeddel ezelőtt megtapasztalhatták az anyaországtól való elszakítottság érzését: a Tisza–Maros-szög falvai ugyanis 1918 vége és 1921 augusztusa között szerb megszállás alatt voltak. A rendezvényen felszólalt Dobák Lászlóné, a Csongrád Megyei Közgyűlés képviselője is, akinek kezdeményezésére állították föl nyolc évvel ezelőtt a tiszaszigeti Trianon-kopjafát.

 szegedma.hu