A tavasz beköszöntével a gyerekek nagy bánatára véget ért a jégkorcsolya oktatás. Azok az óvodások, akik már görkorcsolyázni is jártak, a tíz alkalom végére biztonsággal és nagy sebességgel is tudtak már siklani a jégen. Mindenki megtanult manőverezni és fékezni is. Az órák csúcspontját mindig az jelentette, amikor a teljes pályán fogócskázhattunk. Utolsó alkalommal már az óvó néninek is nehézséget okozott elmenekülni az őt üldöző óvodások elől.

A jó idő megérkeztével előkerültek a Mikulás-futás bevételéből vásárolt kismotorok, labdák, roller, hulla-hopp karikák és ugráló kötelek, amiket örömmel használnak a gyerekek az udvaron.

A bölcsődésekkel elvittük az általuk készített húsvéti tojásokat és fölakasztottuk a bölcsőde udvarán állított tojásfára. Ezen alkalmak kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy a gondozó nénik találkozhassanak a volt gyerekeikkel, ők pedig örömmel emlékezhessenek az ott eltöltött
szép időkre. Természetesen erre a legjobb módszer a közös játék, ami nem maradhat el ilyenkor.

Tojásfát óvodánkban is díszítettünk, hogy azok is részesüljenek ebben az élményben, akik nem mentek a bölcsődébe, és hogy az óvoda udvarát is dekoráljuk húsvétra készülvén.

Kulturális programokkal is bővelkedhettünk ebben a hónapban: ismét nálunk járt a Truffaldinó Bábszínház. Málé Miska c. előadásuk lenyűgözte a nézőket. Az esztétikus bábok és díszlet mindenki tekintetét magához vonzotta. A kicsik közül még volt olyan, aki az ördögöktől megijedt, de a többség csak jókat derült rajtuk. Természetesen a mese sajátjának megfelelően a végén minden jóra fordult, így mindenki föllélegezve, vidáman távozhatott.

Az Áloműző Kamaravarázs szimfonikus előadás meghívott vendége most egy zongorista úr volt, aki ezt a népszerű hangszert mutatta be a közönségnek. A megszokott közvetlen hangnem, jó hangulat vonult végig a koncerten. A gyerekek életkori sajátosságaihoz igazodva volt táncra invitáló rész is, amikor mi is együtt mozoghattunk a zenével.

Hagyományainkhoz híven, az óvodás korosztálynak megfelelően versekkel, mondókákkal és énekekkel készültünk a szabadságharc ünnepére. Készítettünk kokárdát, csákót, kardot, nemzetiszín pillangót és zászlót is, amit a tanultak elmondása mellett elhelyeztünk a Hősök  terén, az emlékmű előtt.

Megkezdődtek óvodánkban az intézményünket bemutató nyílt alkalmak: szülői értekezlet, játszódélután, közös mozgás, ahol a szülők és a gyermekek is ízelítőt kaphatnak óvodánk életéből, hangulatából, arculatából. Nagyon szimpatikus családokat ismerhettünk eddig meg ezen alkalmakkal. Ezután is várunk mindenkit szeretettel, hétköznap délelőttönként 10.30 és 11.30 óra között.

Fotó: Magyar utcai Óvoda

Fotó: Magyar utcai Óvoda

Szép számmal vettek részt óvodásaink az I. szőregi Barka futáson. A Pillangó- és a Zsebibaba csoport nagyobb, a Katica csoport kisebb létszámmal képviselte óvodánkat. A gyerekek óriási lelkesedéssel indultak el a 400 m-es távon. A kezdeti nagy lendület néhányuknál hamar alábbhagyott és hosszúnak tűnt számukra a templomdomb megkerülése. Ennek ellenére mindenki hősiesen ért be a célba. Az óvodás kategóriában II. Flórián Evelin, III. Joó Hanna, IV. helyezést pedig Rózsa László szerzett, akik mind hárman a Zsebibaba csoport tagjai. Családi futásban Szabóné Tokai Anett kolleganőnk és családja (köztük Szabó Gergő, aki szintén a Zsebibaba csoportba tagja) III. helyezettek lettek. Természetesen minden kis- és nagy „futóbajnok” elismerő emléklappal távozott haza. A dolgozók is szép számmal képviselték óvodánkat a rendezvényen. Volt, aki rövidebb, más hosszabb távon indult, volt, aki a szurkolók táborát erősítette.

Aki a mozgásban megszomjazott, finom meleg teával csillapíthatta azt. Többüknek jól esett az ülés és szívesen ültek le a kézműves asztalhoz tavaszi díszeket készíteni.

A nevezési díj összegét a szervezők a szőregi intézmények között osztják el. Köszönjük támogatásukat!

Tavaszi papírszüretünkre várjuk az újságpapírokat, kartonokat az újrahasznosítható papírokat a falu minden lakójától április 22-éig!

Az óvoda dolgozói
Szőregi Regélő, 2016. április

Borítókép: Fotó: Magyar utcai Óvoda