Február 28-án pénteken óriási izgalommal készültek kicsik és nagyok az iskolai farsangra.

Szalai Szavanna és Jóvári Levente fergeteges latin tánc (felkészítőik: Dudás Ágnes, Német Péter) megnyitója után az iskola alsó tagozatos osztályai szerepeltek a színpadon.

A táncos bemutatók az iskolánkkal együttműködő Forma Alapfokú Művészetoktatási Intézmény két tánctanárának, Balogh Csongornak és Szabó Anitának, egész éves sikeres munkáját dicsérték.

Először a 2.a 101 kiskutya képében jelent meg a színen, – Szörny Ella felvezetésével. Ildi néni tökéletes összhangban volt öltözve a pöttyös osztályával.

Őket a 3.a követte a Manók táncával. Gabi néni fő manóként vezette szenzációs jelmezbe bújtatott csapatát.

Majd a 2.b Madagaszkárból érkezett meg. Edit és Eszter néni fürge vezérpingvinként igazolta csapatával, hogy táncolni lehet így is – úgy is.

A Kakasfarm piros tarajos tagjait büszke szemmel kísérte Mariann néni – gazdasszonyként.

A 3.b kéményseprői hozták a színpadra a szerencsét, Anna néni főkéményseprő vezetésével.

A táncoló sakkfigurák a 4.a-ból Mónika néni kellemes zenei támogatásával mutatták be, hogy veszíteni tudni kell.

A 4.b Minionokként fergeteges humorral kápráztatta el a nézőket. Ági néni főnöki tánca láttán óriási nevetésben tört ki a közönség.

Ezután az ókori lelkek szelleme jelent meg kellemes jelmezekben a színen, Kati néni, mint az ókori tanító sikeres felvezetésével. Nagy taps jelezte, hogy a jelmezek tetszetősek voltak.

Az 5.b Anikó néni vezetésével a Pizsi-partyn előadta az itt a pohár, itt a ritmus című ütemjátékot.

A csoportok bemutatkozása után 70 gyerek önálló jelmezes felvonulása következett.

A sok nevetéstől szem nem maradt szárazon. A zsűri ennyi ötlet láttán feladta, és mindenkit győztesként hirdetett ki. Ez a nap valóban a győztesek napja volt. Gyerekek, szülők, tanítók és tanárok lelkesedése nagyszerű, vidám délutánt adott minden jelenlévőnek.

A rendezvényt tombolahúzás és diszkó zárta, melyet szívesen konferáltam végig.

Jövőre is szeretettel várunk Mindenkit, Váradi Zita nénit is, aki a Szivárvány könyvklub gyönyörű könyveivel jelent meg a farsangunkon.

Köszönjük a Szülőknek az iskolai könyvtár támogatását.

Solymosi Lajosné
könyvtáros tanár

Szőregi Regélő, 2014. április