2018. november

November az a hónap, amikor Szőreg védőszentjének Alexandriai Szent Katalinnak a névnapját ünnepeljük. A legfontosabb események ehhez az alkalomhoz kapcsolódnak a november 23-25-e közötti hétvégén, ezért visszafelé haladok a tervezett események között.

A Katalin-napi szentmise november 25-én, vasárnap, 9 órakor lesz a katolikus templomban. Ugyanezen a napon, az iskola előtti Rózsák terén kirakodó vásár és búcsú is lesz. Párhuzamosan, a Művelődési Házban kézműves foglalkozások lesznek kicsiknek és nagyoknak. Jöjjenek el, minél többen! Bízzunk benne, hogy az időjárás ezúttal kegyes lesz hozzánk!

Előző este, november 24-én, immáron negyedik alkalommal, rendezi meg a Szőregi Rózsahölgyek Rendje, a Jótékonysági Katalin Bált. Kérem, jöjjenek, és adományaikkal támogassák a hölgyeket céljaik elérésében! Még egy nappal korábban november 23-án, pénteken du. 13.00 órakor emlékezünk meg iskolánk egykori tanáráról, Farkas Katalinról, az iskolában lévő, róla elnevezett emlékszobában. Minden érdeklődőt szeretettel látunk!

Az idén november 17-én, már a tizenkettedik alkalommal kerül sor a Szőregi Egészségnap megrendezésére. Minél többen vegyék igénybe a Szőregért Alapítvány szervezte vizsgálatokat, hogy megelőzzék a súlyosabb betegségek kifejlődését! Az idén a Művelődési Ház is csatlakozik a rendezvényhez. Ingyenes, 4 órás gyermek életmentő tanfolyamot szerveznek az érdeklődő szülőknek. A résztvevőknek előre jelentkezniük kell, a részleteket a művelődési ház honlapján találják meg!

Erre a hónapra esik Márton napja is, amiről már évek óta gyertyáslámpás felvonulással emlékezik meg a Magyar utcai Óvoda közössége. Csatlakozzanak hozzájuk egy jó sétára november 9-én, du. 5 órakor. Finom libazsíros kenyeret, és teát is szoktunk kapni!

Ugyanezen a napon az iskolában Liba napot tartanak. Néhány mondatot szenteljünk az elmúlt hónapban történtekre is!

Hálás köszönet jár a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjainak, tanárainak, és Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna igazgató asszonynak, és a Tömörkény István Művelődési Ház munkatársainak és igazgatójának, Szekeres Sándornak az október 23-ával kapcsolatos megemlékezések, megszervezéséért, lebonyolításáért, a színvonalas programért. Köszönöm mindenkinek, aki eljött a koszorúzásra, az újrafövenyezett Hősök terére. Sajnos, eredeti terveinkkel ellentétben, sem Szabó Sándor országgyűlési képviselő úr, sem én, nem tudtunk személyesen résztvenni az eseményen. Képviselő úr aznap az Országgyűlés ülésén látott el hivatalos feladatokat, engem egyetemi óráim tartottak távol. Szeged MJ Város Önkormányzatát képviselve, vendégünk volt viszont Joób Márton Szeged másik országgyűlési képviselőjelöltje, a szomszédos választókerület önkormányzati képviselője.

Akik ott jártak a Hősök terén, lehet, hogy észrevették, hogy hiányzik a vitrinből Szőreg térképe. A vitrin üvege nemrég teljes magasságában megrepedt, ezért kénytelenek voltunk eltávolítani, a térképpel együtt. Már dolgoznak a térkép, megújított tartalmú, modern, időjárás, és időtállóbb formájának az elkészítésén. Rövidesen a helyére kerül.

A Szerb utcai Óvoda előtt járók láthatták, hogy ott munkálatok folynak. Ennek célja, hogy megoldódjon az óvoda előtti terület csapadékvizének az árokba vezetése. Ennek keretén belül az árok is kimélyítésre, a bejáratnál lévő beálló, ahol eddig a víz megállt, feltöltése kerül. Korábban említettem, hogy megrendeltem a Makai úton a buszmegállóknál lévő, illetve a Malomnál, a végállomáson lévő kerékpártámaszok cseréjét, a kapacitás bővítését. A napokban kaptam azt a hírt, hogy már a felállítandó támaszok típusának a kiválasztása folyik. Reméljük, hogy beszerzés és a felállítás nem fog elhúzódni.

Üdvözlettel:

Dr. Berkesi Ottó önkormányzati képviselő
tel.: +36 20 295 66 21 • E-mail: berkesi.otto@szeged.eu

Hozzászólások

Adventi Gyaertyagyújtások

Adventi Gyaertyagyújtások

Hirdetés

2018. december

Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Szőregi pillanat-kép

dsc_6414

Hirdetés

Időjárás

Havazás
Holnap 12/15 90%
Havazás
Hó. Hideg. A legmagasabb hőmérséklet 1°C. Szelek ÉÉK és változékony. A hó valószínűsége 90%. 7-12 cm-nyi hó várható.
Helyenként felhős
Vasárnap 12/16 20%
Helyenként felhős
A délelőtti felhősödést délután napsütés követi. A legmagasabb hőmérséklet 0°C. Szelek Ny és változékony.
Havazás
Hétfő 12/17 60%
Havazás
Hó. A legmagasabb hőmérséklet -1°C. Szélerősség ÉÉK 10 és 15 km/h közötti. A hó valószínűsége 60%. 2-3 cm-nyi hó várható.