2017. április

Tisztelt Szőregiek!

Március hónapban, amint az várható volt, megérkezett a jó idő. Megindultak a kerti munkák, mindenki kezdi csinosítani a háza környékét.

Minden évben problémát jelent, hogy mi történjen a keletkezett zöldhulladékkal, amit az országos törvények már tiltanak lakossági hulladékként elszállítani, a tulajdonost kötelezik a komposztálásra. Ugyancsak tilos a kerti hulladék égetése is, környezetvédelmi okokból. Szeged MJ Város a törvények adta kereteken belül, március 1. és április 15. között kivételt biztosít ez alól a tiltás alól. Természetesen az előírás azt is tartalmazza, hogy az égetést munkanapokon 08.00-18.00 óráig, és szombaton 08.00-14.00 óráig, a szomszédokkal egyeztetve, azok zavarása nélkül kell végrehajtani.

Szeretnénk egy kicsit hozzájárulni ehhez a csinosításhoz, ezért 2017. április 12-én, szerdán, 18.00 órától az iskola előtti Rózsák terén egynyári növényeket fogunk osztani az érdeklődőknek.

A lakossági szemétszállítás államosítása alaposan megnyirbálta a lomtalanításra rendelkezésre álló forrásokat is, így az idén is valószínűleg csak egy alkalommal lesz lehetőségünk megszervezni. A Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-nk ezt Szőreg területén 2017. április 23., szombatra tervezi 2017. május 6-án szombaton végzi. Erről jut az eszembe, hogy rövidesen várhatók az első negyedévre szóló szemétszállítási számlák, persze még mindig nem a „Nemzeti Szemétszámlázó” kibocsátásában. Remélem mindenki gondolt rá, és senki sem kerül bajba a kifizetésekor.

A ház körüli rendrakáskor kérem, ne feledkezzenek meg az árkokról sem, mert ugyan igaz, hogy azok a Vízmű kezelésében vannak, de az ő karbantartási alapjuk is harmadára csökkent a „rezsicsökkentés” következtében, ezért csak a komolyabb, kézzel el nem végezhető munkákra van keretük. Kérem, aki tudja, takarítsa ki a háza előtti árkot is. Segítsenek idős, beteg, egyedülálló szomszédaiknak is!

Köszönöm azoknak, akik eljöttek a Barázda – Levendula – Tigris – Tulipán utca csapadékvíz elvezetési terveivel kapcsolatos fórumra. Úgy gondolom, hogy mindkét fél megelégedésével zárult. A munkálatokkal kapcsolatban, amelyek várhatóan a 2018 tavaszán indulnak, mindenki megtudhatta, amire kíváncsi volt. Az is kiderült, hogy létezik a településrész egészére vonatkozó átfogó rendezési terv, amelynek bizonyos részeit már megvalósították, és a többi megvalósításának ütemezése a pályázatok elnyerésétől függ.

Bízom benne, hogy észrevették azt, hogy befejeződött a Szent Katalin szobor rekonstrukciója, és működik a díszkivilágítása is. Őszre némi kertészeti munkákat, rózsatelepítést is tervezünk a környékére.

Kicsit tekintsünk előre is. Ugyan még csak április hónap van, de már várjuk a jelentkezőket a május elsején immár szokásos rendezvényre. Az idén is alapanyaggal, hússal látjuk el azokat a közösségeket, akik csatlakoznak hozzánk. A mennyisége függ a csoport létszámától, egy pörkölt vagy gulyás megfőzésére elegendő lesz. Az idén is színes programok, bemutatók, bábszínház, vetélkedők is lesznek a Monti parkban, a Bányában. Mindenkit szeretettel várunk, a főzőcsapatok a Tömörkény István Művelődési Házban minél előbb adják le alapanyag igényüket!

Már folyik a XIX. Rózsaünnep szervezése is. Kérem, figyeljék az eseménnyel kapcsolatos felhívásokat a Szőregi Regélőben, a művelődési ház és a Rózsaünnep honlapján és a Facebook-on. Csatlakozzanak a különböző segítő csoportokhoz. Középiskolásoknak a kötelező közhasznú munkáról szóló igazolást is ki tudjuk adni.

Üdvözlettel:

Dr. Berkesi Ottó önkormányzati képviselő
tel.: +36 20 295 66 21 • E-mail: berkesi.otto@szeged.eu

Hozzászólások

Hirdetés

2017. április

Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

120 éves a szőregi rózsatő

Szőregi pillanat-kép

varosi_fenyo01_gs

Hirdetés

Időjárás

Helyenként felhős
Ma 04/27 20%
Helyenként felhős
Délelőtti záporok. A legmagasabb hőmérséklet 25°C. Szélerősség DDNy 15 és 25 km/h közötti. Eső valószínűsége 30%.
Helyenként felhős
Holnap 04/28 20%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legmagasabb hőmérséklet 24°C. Szélerősség D 25 és 40 km/h közötti.
Eső valószínű
Szombat 04/29 60%
Eső valószínű
Záporok. A legmagasabb hőmérséklet 14°C. Szélerősség ÉNy 10 és 15 km/h közötti. Eső valószínűsége 60%.