2017. április

Tisztelt Szőregiek!

Március hónapban, amint az várható volt, megérkezett a jó idő. Megindultak a kerti munkák, mindenki kezdi csinosítani a háza környékét.

Minden évben problémát jelent, hogy mi történjen a keletkezett zöldhulladékkal, amit az országos törvények már tiltanak lakossági hulladékként elszállítani, a tulajdonost kötelezik a komposztálásra. Ugyancsak tilos a kerti hulladék égetése is, környezetvédelmi okokból. Szeged MJ Város a törvények adta kereteken belül, március 1. és április 15. között kivételt biztosít ez alól a tiltás alól. Természetesen az előírás azt is tartalmazza, hogy az égetést munkanapokon 08.00-18.00 óráig, és szombaton 08.00-14.00 óráig, a szomszédokkal egyeztetve, azok zavarása nélkül kell végrehajtani.

Szeretnénk egy kicsit hozzájárulni ehhez a csinosításhoz, ezért 2017. április 12-én, szerdán, 18.00 órától az iskola előtti Rózsák terén egynyári növényeket fogunk osztani az érdeklődőknek.

A lakossági szemétszállítás államosítása alaposan megnyirbálta a lomtalanításra rendelkezésre álló forrásokat is, így az idén is valószínűleg csak egy alkalommal lesz lehetőségünk megszervezni. A Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-nk ezt Szőreg területén 2017. április 23., szombatra tervezi 2017. május 6-án szombaton végzi. Erről jut az eszembe, hogy rövidesen várhatók az első negyedévre szóló szemétszállítási számlák, persze még mindig nem a „Nemzeti Szemétszámlázó” kibocsátásában. Remélem mindenki gondolt rá, és senki sem kerül bajba a kifizetésekor.

A ház körüli rendrakáskor kérem, ne feledkezzenek meg az árkokról sem, mert ugyan igaz, hogy azok a Vízmű kezelésében vannak, de az ő karbantartási alapjuk is harmadára csökkent a „rezsicsökkentés” következtében, ezért csak a komolyabb, kézzel el nem végezhető munkákra van keretük. Kérem, aki tudja, takarítsa ki a háza előtti árkot is. Segítsenek idős, beteg, egyedülálló szomszédaiknak is!

Köszönöm azoknak, akik eljöttek a Barázda – Levendula – Tigris – Tulipán utca csapadékvíz elvezetési terveivel kapcsolatos fórumra. Úgy gondolom, hogy mindkét fél megelégedésével zárult. A munkálatokkal kapcsolatban, amelyek várhatóan a 2018 tavaszán indulnak, mindenki megtudhatta, amire kíváncsi volt. Az is kiderült, hogy létezik a településrész egészére vonatkozó átfogó rendezési terv, amelynek bizonyos részeit már megvalósították, és a többi megvalósításának ütemezése a pályázatok elnyerésétől függ.

Bízom benne, hogy észrevették azt, hogy befejeződött a Szent Katalin szobor rekonstrukciója, és működik a díszkivilágítása is. Őszre némi kertészeti munkákat, rózsatelepítést is tervezünk a környékére.

Kicsit tekintsünk előre is. Ugyan még csak április hónap van, de már várjuk a jelentkezőket a május elsején immár szokásos rendezvényre. Az idén is alapanyaggal, hússal látjuk el azokat a közösségeket, akik csatlakoznak hozzánk. A mennyisége függ a csoport létszámától, egy pörkölt vagy gulyás megfőzésére elegendő lesz. Az idén is színes programok, bemutatók, bábszínház, vetélkedők is lesznek a Monti parkban, a Bányában. Mindenkit szeretettel várunk, a főzőcsapatok a Tömörkény István Művelődési Házban minél előbb adják le alapanyag igényüket!

Már folyik a XIX. Rózsaünnep szervezése is. Kérem, figyeljék az eseménnyel kapcsolatos felhívásokat a Szőregi Regélőben, a művelődési ház és a Rózsaünnep honlapján és a Facebook-on. Csatlakozzanak a különböző segítő csoportokhoz. Középiskolásoknak a kötelező közhasznú munkáról szóló igazolást is ki tudjuk adni.

Üdvözlettel:

Dr. Berkesi Ottó önkormányzati képviselő
tel.: +36 20 295 66 21 • E-mail: berkesi.otto@szeged.eu

Hozzászólások

Szőreg választ 2018

Szőreg választ 2018

Hirdetés

2018. február

Ke Sze Csü Szo Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

120 éves a szőregi rózsatő

Szőregi pillanat-kép

rozsaunnep-2013-021

Hirdetés

Időjárás

Hózápor
Ma 02/25 40%
Hózápor
Délelőtt hózáporok. Nagyon hideg. A legmagasabb hőmérséklet -2°C. Szélerősség ÉÉK 15 és 30 km/h közötti. A hó valószínűsége 30%.
Borús
Holnap 02/26 0%
Borús
Felhős. Nagyon hideg. A legmagasabb hőmérséklet -1°C. Szélerősség ÉK 15 és 30 km/h közötti.
Hózápor
Kedd 02/27 40%
Hózápor
Délelőtt hózáporok. A legmagasabb hőmérséklet -4°C. Szélerősség ÉÉK 15 és 25 km/h közötti. A hó valószínűsége 40%. A hóréteg vastagsága nem éri el a(z) 2 cm-t.