1988 óta évről évre megjelenik a Szegedi Vakáció programfüzet a város önkormányzatának kiadásában, amely összegyűjti a szünidei programlehetőségeket a gyermekek számára.

– Ez az a füzet, amit én is forgattam gyerekkoromban, és immáron 31. éve nyújt segítséget a fiatalok nyári programjainak ismertetéséhez. Több mint 150 rendezvény közül válogathatnak a családok, hiszen nem mindig könnyű lefoglalni a gyerekeket egész nyáron – fogalmazott az Agórában Joób Márton szegedi önkormányzati képviselő.

– 15 ezer példányban jelent meg az idei kiadvány, és bízunk benne, hogy sok családhoz eljut. Fontosnak tartjuk, hogy minél több olyan rendezvény legyen, amely megmozgatja a szegedi családokat, és motiválja a gyerekeket, hogy ne a számítógép előtt vagy a telefonjukkal a kezükben töltsék az egész szünidőt. Olyan programokat gyűjtöttünk össze, amelyekre nyugodt szívvel elengedhetjük és biztonságban tudhatjuk a gyermekeket – hangsúlyozta Joób Márton.

– Közös feladatunk, hogy ne hagyjuk magukra a fiatalokat, hogy ne kallódjanak el. Az internetes közeg negatív irányba viszi az ifjú nemzedéket, ezért fontos, hogy közösségben és értékesen kapcsolódhassanak ki – magyarázta a szegedi képviselő.

delmagyar.hu

Borítókép: Fotó: delmagyar.hu