Tavasszal rózsába borul az Északi városrész

szeged.hu  2017.11.11

Tóth Károly önkormányzati és Szabó Sándor országgyűlési képviselők az idén már másodszor hirdettek rózsatőosztást az Északi városrészben. Szombaton délelőtt alig fél óra alatt több mint 800 tő rózsa talált gazdára a városrészben.

Ahogy tavaly, az idén is nagy volt az érdeklődés, sokan vitték haza a töveket, hogy jövőre a panelépületek közötti kiskertekben, zöld növényszigetekben gyönyörkedhessenek majd az itt élők a virágok királynőiben.

– Tavaly született az ötlet, hogy így is segítsük az itt élőket, tegyék még szebbé, még barátságosabbá, zöldebbé a környezetüket. Akárcsak az egynyári virágok, a rózsatövek is nagyon kelendőek – mondta el a helyszínen a városrész önkormányzati képveselője, Tóth Károly, aki mindjárt hozzá is tette, már tervezik, hogy jövő áprilisban ismét osztanak egynyári virágokat az itt lakóknak.

– Több legyet is ütünk egy csapásra ezzel az akcióval. Miközben segítjük az itt élőket, hogy díszítsék a közösségi tereket, közben a hungarikummá nyilvánított szőregi rózsát is népszerűsítjük – mondta el a városatya.

Már a kilencórai kezdés előtt több mint félszázan álltak sorba az Ág utca és Gáspár Zoltán utca által határolt zöldterületen, ahol piros, fehér és rózsaszín rószatövek várták őket.

Tóth Károly nemcsak osztotta a rózsatöveket, de beszédbe is elegyedett az itt élőkkel. Valóságos kis utcai fogadóóra alakult ki a téren.

– Amellett, hogy a panelházak közötti területek egyre szebbek lesznek a virágosztások után, arra is jut idő és alkalom, hogy az itt élőkkel megbeszéljük a városrész aktuális problémáit, örömeit.

Az ültetéshez most segítséget is kaptak az itt lakók, egy szórólapon számos jó tanácsot olvashattak annak érdekében, hogy a tövek megeredjenek és tavasszal szebbnél szebb virágok díszítsék a városrészt.

A rózsatövekre váró Gyaraki Zsuzsanna elmondta, évek óta gondozza, ápolja a Bimbó utcai panelházuk előtti közösségi kiskertet. Ezért is találta jó lehetőségnek, hogy a képviselők által osztott rózsatövekkel tovább díszítse azt mindenki örömére.

A sorban állók többsége hat-nyolc tövet vitt, de így is gyorsan elfogyott a Szőregről ideszállított készlet. Többen úgy köszöntek el, áprilisban megint jönnek: akkor egynyári virágokért.

szeged.hu

szoreg.hu képtár
Hozzászólások

Hirdetés

2019. január

Ke Sze Csü Szo Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Szőregi pillanat-kép

160907-csikmadarasi-diakok-latogatasa-010

Hirdetés

Időjárás

Havazás
Ma 01/20 50%
Havazás
Hó. A legmagasabb hőmérséklet 2°C. Szelek KDK és változékony. A hó valószínűsége 50%. A hóréteg vastagsága nem éri el a(z) 2 cm-t.
Helyenként felhős
Holnap 01/21 10%
Helyenként felhős
A délelőtti felhősödést délután napsütés követi. A legmagasabb hőmérséklet 1°C. Szélerősség ÉÉK 10 és 15 km/h közötti.
Havazás
Kedd 01/22 40%
Havazás
A délután folyamán kialakuló havazás. A legmagasabb hőmérséklet 1°C. Szélerősség ÉK 10 és 15 km/h közötti. A hó valószínűsége 40%.