A tavalyi évben hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a Szeged-Szőreg Településrészi Önkormányzat a „Szőregi Disznóvágást”, amelynek keretében a szőregi lakosok adomány fejében étkezhettek az elkészült finomságokból. A disznótoros ételekből, illetve a befolyt  összegen vásárolt hideg élelemből összeállított ajándékcsomaggal az önkormányzat rászoruló családokat támogatott.

E nemes szándék vezérelte a Szervezőket idén is, amikor meghirdették a kolbásztöltő versenyt. Hasonlóképpen alakult a rendezvényünk most is: a benevezett csapatok által elkészített kolbászokból lehetett vásárolni, s az a csapat nyerte a versenyt, aki a legtöbb adományt gyűjtötte.

Ennek értelmében első helyen végzett a Rózsahölgyek Rendje csapata, ezüstérmes lett a Szőregi Sárkányhajósok csapata, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Szőregi Idősekért  Alapítvány csapata állhatott fel. Gratulálunk a nyerteseknek és valamennyi résztvevőnek, hiszen  mindannyian tanúbizonyságot tettek nem csak kitűnő kolbászkészítő képességükről,  hanem egy nemes ügy mellé álltak, s támogatták azokat, akik a legelesettebbek településünkön!

Az idei programot játékos vetélkedővel is színesítettük. A Heller Ödön Művelődési Ház igazgatója, Neparáczki Ferenc vállalta a játékmester szerepét, s csinált percek alatt fergeteges hangulatot. A szórakoztató feladatok között volt fűszerfelismerés, bélfújás, fokhagyma pucolás, és még sok vicces feladat csalt mosolyt az arcokra. A vetélkedőt a Szőregi Sárkányhajósok  csapata nyerte meg, második helyen végeztek a Rózsahölgyek, a harmadik helyezést pedig a Szőregi Rezegők Néptánccsoport tagjai nyerték el. Köszönjük valamennyi csapatnak a közreműködést! Köszönettel tartozunk továbbá a Rubin Paprika Kft.-nek a felajánlott paprikáért!

A versenyen összegyűjtött adományokból és az el nem adott kolbászokból Dr. Berkesi Ottó önkormányzati képviselő úr és a Szeged-Szőreg Településrészi Önkormányzat az idén is rászoruló családokat támogat.

A kedves szőregi lakosok segítségét kérjük továbbá a támogatásban! Amennyiben tűzifa adománya van, kérjük, adja le a Szerb utca 21. szám alatt. Köszönjük mindenkinek a segítséget!

Tolnainé Lipcsei Anita

szoreg.hu képtár