Idén tavasszal adták át a szőregi sportpálya melletti területet a műfüves kispálya építésére.

Rózsavölgyi József, Fidesz-KDNP-s képviselő akkor úgy nyilatkozott, “a pálya mintegy 28 millió forintból épül meg, melyből az önkormányzat 7,6 millió forint önrészt biztosít, a teljes költség 30 százalékát. A területet március 18-án adtuk át munkavégzésre, ami egy hónapot vesz majd igénybe, április végén tehát már a sportolók használhatják az új pályát itt Szőregen. Azt ki kell emelni, hogy az új pályát bekapcsoljuk a tömegsportba és az iskolai testnevelésbe is. Ezt a területet akár a tanóra keretében vagy különfoglalkozásokra is igénybe vehetik majd a szőregi gyerekek.”

Alig egy hónappal a munkálatok elkezdése után, április 22-én megtörtént a hivatalos műszaki átadás, melyen részt vett az építtető Sport-Ber Kft. részéről Tilli Lajos műszaki ellenőr, a talajmunkálatokért felelős Syslak 2013 Kft. részéről Lapos József, a műfüvet biztosító Greenturf Sport Kft. képviseletében Bicskei Balázs és a szőregi részönkormányzattól Rózsavölgyi József.

Az elkészült pálya minden tekintetben megfelelt a műszaki elvárásoknak, így ha elmúlik az esős idő, azonnal birtokba vehetik a szőregi fiatalok.

szegedma.hu

szoreg.hu képtár