Karneváli felvonulással érte el csúcspontját a Szőregi Rózsaünnep szombat délután.

Több százezer rózsaszállal feldíszített ünnepi menet vonult végig Szőreg utcáin a XIX. Szőregi Rózsaünnep keretein belül szombaton. A felvonulás ismét nagy tömeget vonzott, érdeklődők sokasága állt be a menetbe vagy bámészkodott a hulló rózsaszirmok között. A hőség ellenére a feldíszített lovaskocsik mellett autóval, kerékpárral és gyalogosan is számos résztvevő csatlakozott a színes felvonuláshoz.

A látványos virágmenettel nem zárul le a fesztivál: hajnalig tartó koncertek, színpadi programok, tűzijáték szórakoztatja a Szőregi Rózsaünnep vendégeit, a Rózsák terén fellép a Rajkó Zenekar, valamint Bangó Margit, késő este pedig Retro 2000 Party várja a szórakozni vágyókat Száraz Ferenccel.

A három napos ünnep alatt lehetőség nyílik betekinteni a rózsatermelők mindennapjaiba: az érdeklődők megismerhetik a Szőreg környéki rózsaföldeket, a földeken folyó napi munkát. A jelenlegi termelési módszerek, eszközök mellett Magyarország első Rózsamúzeuma az évszázados múltra visszatekintő tárgyi- és írásos emlékeket is bemutatja.

A rózsakiállításon vázákban kiállított többezer rózsaszál minden évben változó koncepció szerint mutatja be a Szőreg környékén termesztett park- és vágórózsákat. A felvonulás mellett a fesztivál egyik legnépszerűbb programja a rózsaföldek látogatása, melynek keretében a rózsakedvelők teljes pompájukban láthatják a több tízezer virágzó rózsatőből álló táblák sokaságát. A szervezett buszos látogatások mellett lehetőség van egyénileg is a rózsaföldek megtekintésére.

szegedma.hu

szoreg.hu képtár