Ruhákat gyűjtöttek a rászorulóknak

szeged.hu  2016.10.29

Több száz rózsatövet osztott szét szombat délelőtt az Északi városrészben Tóth Károly önkormányzati és Szabó Sándor országgyűlési képviselő, akik emellett rászorulók számára ruhákat és játékokat is gyűjtöttek az akció keretében.

A meghirdetett időpont, 9 óra előtt már nagyon sokan gyülekeztek az Ág utcai játszótéren, ahol szombaton két szocialista politikus, Szabó Sándor országgyűlési képviselő és Tóth Károly önkormányzati képviselő osztott szőregi rózsákat a környékben lakók számára. Nagyon sokan nem üres kézzel érkeztek, mivel a Societas szegedi szervezete erre az időpontra ruha- és játékgyűjtést is szervezett, amely keretében több doboznyi ruhát gyűjtöttek össze.

Szabó Sándor, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője elmondta számára minden ilyen eseményen való részvétel visszajelzés arról, hogy is dolgozik a szegediekért, mennyire elégedettek a munkájukkal. Kiemelte, a gyűjtési akció igazi baloldali kezdeményezés, mivel függetlenül attól, hogy a kormány mit is kommunikál, vannak olyan rászorulók, akiknek segíteni kell. Szerencsére vannak olyanok, akik hajlandóak segíteni másokon.

Tóth Károly önkormányzati képviselő, elmondta a Societas felhívásához valamennyi baloldali képviselő csatlakozott és mindenki a saját választókerületében szervezi meg a gyűjtést. Kiemelte, nagyon sokan vannak, akik hajlandóak segíteni és a már nem használt ruhákat, cipőket és játékokat felajánlják a rászorulók számukra. Szombaton több tucat doboznyi ruhát sikerült összegyűjteni. A gyűjtés a következő hetekben még folytatódik és december elején osztják majd ki a rászorulók között az adományokat.

Tóth Károly az is elmondta, hogy az adomány gyűjtés mellett egy rózsaosztási akciót is szerveztek, amelynek keretében 1500 szőregi rózsatövet osztottak ki a környéken élőknek, annak érdekében, hogy ezzel is szépítsék a lakótelepi környezetet. A kezdeményezés irány nagy volt az érdeklődés, a rózsatövek nagyon hamar gazdára találtak jövőre már a környék utcáit, tereit díszítik majd.

szeged.hu

szoreg.hu képtár
Hozzászólások

Szőregi Majális

Szőregi Majális

Hirdetés

2018. április

Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

120 éves a szőregi rózsatő

Szőregi pillanat-kép

levendula-011

Hirdetés

Időjárás

Derült
Ma 04/20 0%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 20°C. Szélerősség ÉÉK 15 és 30 km/h közötti.
Derült
Holnap 04/21 0%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 23°C. Szelek ÉNy és változékony.
Derült
Vasárnap 04/22 0%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 26°C. Szélerősség NyDNy 10 és 15 km/h közötti.