Patkányokra panaszkodnak a téglagyáriak Szőregen

Dombai Tünde, delmagyar.hu  2017.11.27

Fertőzéstől félnek az egykori szőregi téglagyár lakásaiban élő családok. Szomszédjuk lomot halmoz, abban szaporodnak a rágcsálók. Az önkormányzat és a hatóság is tehetetlen.

– Ha szegényen élünk, akkor is megpróbálunk ilyen körülmények között kulturált feltételeket biztosítani – mutat körbe az egykori szőregi téglagyárhoz tartozó portáján Szécsi Mariann. Pár éve költözött szomszédságukba az a pár két gyerekkel, akikkel mostanra az elviselhetőség határáig fokozódtak a problémáik. A szomszéd ugyanis a házhoz tartozó tároló

A szomszéd gyűjtögető miatt elszaporodtak a patkányok Fotó:Török János: delmagyar.hu

Látni abban a kerítésen át bútort, tűzhelyet, kerékpárt és rengeteg ruhát zsákokban. A soron lakó Vica mama elmesélte, kibomlott az egyik zsák a minap, és tucatnyi patkány szaladt szét belőle, alóla. Közben az asszony az alkarját mutatta: akkorák voltak a rágcsálók.

Tartanak a fertőzéstől, ezért a kerítés körül és a saját portájukon is mérget tettek ki. Azt is tudják, hogy ez nem szünteti meg a problémát, mert azt csak úgy állíthatnák meg, ha a rengeteg lom eltűnne. Arról viszont a szomszéd hallani sem akar. Ritkán találni otthon, bár ez a kitört és szivaccsal betámasztott ablak láttán nem csoda. Főleg mert, mint a lakók mesélik, pár hónapos gyereket is nevelnek.

Mi is hiába zörgettünk. A szomszédok úgy látták, azokat a hűtőket és tévéket is a lomhalmozók tették ki a házak elé, amikből kiszerelték a rézkábeleket.

Többször írtunk a Szőreg és Újszentiván határán lévő egykori téglagyár területén élő családokról. Akkor is, amikor a szegedi önkormányzat vezetékes vizet szereltetett be az ellátásukra egy közkúttal. A vízhordást segítendő egy vállalkozó és Berkesi Ottó (Összefogás Szegedért) körzeti önkormányzati képviselő kiskocsit vitt ki a lakóknak.

Ezúttal is megkerestük a képviselőt. Tőle megtudtuk, a közterületről, mint eddig is, elviteti a szemetet, de a magánterülettel tehetetlen. Nemcsak ő, hanem a hatóságok és az önkormányzat is.

Dombai Tünde, delmagyar.hu

Hozzászólások

Adventi Gyaertyagyújtások

Adventi Gyaertyagyújtások

Hirdetés

2018. december

Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Szőregi pillanat-kép

szoregi-majalis-036

Hirdetés

Időjárás

Havazás
Holnap 12/15 90%
Havazás
Hó. Hideg. A legmagasabb hőmérséklet 1°C. Szelek ÉÉK és változékony. A hó valószínűsége 90%. 7-12 cm-nyi hó várható.
Helyenként felhős
Vasárnap 12/16 20%
Helyenként felhős
A délelőtti felhősödést délután napsütés követi. A legmagasabb hőmérséklet -1°C. Szelek Ny és változékony.
Havazás
Hétfő 12/17 60%
Havazás
Hó. A legmagasabb hőmérséklet -1°C. Szélerősség ÉÉK 10 és 15 km/h közötti. A hó valószínűsége 60%. A hóréteg vastagsága nem éri el a(z) 2 cm-t.