Kutyatámadásoktól rettegnek Szőregen

Szabó C. Szilárd, delmagyar.hu  2017.02.14

Falkában járnak, és megtámadják a kerékpárosokat és a babakocsit toló kismamákat a szőregi Kis-Bogáros utca 11. számú házból kiszökő kutyák. A környékbeliek rettegnek a kutyáktól.

– A fehér, loncsos kutya nagyon veszett, attól nagyon félek – mondta Kókai Istvánné, aki a szőregi Kis-Bogáros utcában lakik. A nyugdíjas asszony elmesélte, nemrég az unokájával sétált az utcán, amikor a kutyák megtámadták.

Elmondása szerint alig tudtak elmenekülni az állatok elől. Csáky Mónikának nem volt ilyen szerencséje. Neki már kétszer is megrángatták a nadrágja szárát a kutyák, amikor másfél éves gyermekét tolta a babakocsiban. Azóta vagy seprűnyelet, vagy a négyéves lánya futóbiciklijét viszi magával, azzal tartja távol a kutyákat, amelyeket leginkább a kerékpár és a babakocsi irritál.

A seprűnyeles megoldást a Kis-Bogáros utca 11. számú házzal szemben lakók is alkalmazzák, akik mielőtt kilépnek az utcára, alaposan szétnéznek. Az utcabeliek elmondása szerint a kutyák rendszeresen kiszöknek a fenti házból, amelynek tákolt, toldozott-foltozott a kerítése. Közvetlenül a kerítés mellett hatalmas földkupac áll, egy öreg ház maradványa. Erről is ki tudnak ugrani a kutyák, majd a kerítés lyukain visszabújnak.

A kutyákkal kapcsolatos gond nem új keletű – hallottuk az utcabeliektől, akik már aláírást gyűjtöttek. Mindhiába. Mónika férje, Csáky Balázs azonban csak akkor szembesült a problémával, amikor 2015 tavaszán a Kis-Bogáros utcába költözött a családjával. – A Kis-Bogáros utca 11. szám alatti ház hatalmas telkén legalább hat-nyolc kutya van, amelyek rendszeresen portyáznak a környéken, és félelemben tartják az embereket – mondta Csáky Balázs, aki már hallott olyan esetről, amikor idős embert szedtek le a bicikliről a kutyák.

– Már jeleztük a problémát a szőregi részönkormányzatnak, a gyepmesternek, a közterület-felügyeletnek és a rendőrségnek is, de eddig senki sem tudott segíteni, ezért is fordultunk a nyilvánossághoz – magyarázta Csáky Balázs. Állítása szerint a kutyák nemcsak a Kis-Bogáros utca lakóit, de az egész környéket félelemben tartják, volt, akinek a Gőzmalom utcában kellett bemenekülnie a boltba.

Az utcabeliek egyöntetűen állították, hogy a kutyatulajdonost nem hatják meg a hatósági felszólítások. A háza előtt valóságos dzsungel, a hatalmas telken pedig parlagfűtenyészet van. A szomszédai már feladták a küzdelmet, hogy ez valaha is megváltozik.

– A négyéves lányom már megtanult felmászni rám. Pillanatok alatt a nyakamban van, elegendő, ha csak elkezdenek ugatni a kutyák – mondta Csáky Mónika, aki szerint a gyermeke retteg a kutyáktól, és ha bárhol kutyát lát, rögtön kérdezi: „Ez mérges kutya, anya?” Csáky Mónika és férje szerint nem a kutyákkal, hanem a tulajdonossal van a probléma.

Kerestük a kutyák tulajdonosát, de nem értük el.

Szabó C. Szilárd, delmagyar.hu

Hozzászólások

Hirdetés

2017. szeptember

Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

120 éves a szőregi rózsatő

Szőregi pillanat-kép

rozsaunnep-2015-115

Hirdetés

Időjárás

Eső
Szerda 09/20 90%
Eső
Eső. A legalacsonyabb hőmérséklet 9°C.
Eső valószínű
Holnap 09/21 70%
Eső valószínű
Záporok. A legmagasabb hőmérséklet 15°C. Szélerősség ÉNy 15 és 30 km/h közötti. Eső valószínűsége 70%.
Jórészt felhős
Péntek 09/22 20%
Jórészt felhős
Túlnyomóan felhős. A legmagasabb hőmérséklet 19°C. Szélerősség ÉNy 15 és 25 km/h közötti.