Kitüntették a Szőregi Rózsaünnep megálmodóit és szervezőit

szeged.hu  2018.06.23

Huszadik alkalommal rendezik meg a hétvégén a Szőregi Rózsaünnepet. Botka László polgármester külön elismeréseket adott át az egyre népszerűbb rendezvény elindítóinak, első szervezőinek.

A szombati felvonuláson úgy tűnt, a szőregiek amellett, hogy keményen dolgoznak, rendkívül vendégszeretők is. A fesztivál három napja alatt lehetőség nyílik betekinteni a rózsatermesztők mindennapjaiba: megismerni a Szőreg környéki rózsaföldeket, a földeken folyó munkát, ennek a nehéz, de szép szakmának a mindennapjait. A szakmai közönség mellett a rózsaszerető látogatókat a rózsaünnepi forgatag számos kiállítással, látnivalóval és kulturális programokkal várja.

A Szőregi Rózsaünnep fő látványossága idén is a szombat délutáni karneváli felvonulás volt, ahol több százezer rózsaszállal feldíszített ünnepi menet vonult végig Szőreg utcáin.

A felvonulás után Botka László polgármester mondott köszöntőt.

A többi között arról beszélt, hogy néhány elkötelezett, lelkes lokálpatrióta kezdeményezéséből mára nemzetközi hírű fesztivál lett. Szerinte a közösség megtartó és szervező ereje Szegednek e fontos városrészében a rózsa iránti tiszteletben és szeretetben mutatkozik meg.

A fesztivál megálmodóit és szervezőit külön is a színpadra szólította a polgármester, és díszokleveleket adott át nekik. Fráter György, Godzsák Zoltánné, Makó Mária, Péter László, Tóth Csaba és Tóth Ferenc kapott kitüntetést.

Az eltelt évek során a falunapból országos és egyben határon átnyúló elismertségű rendezvénnyé fejlődött a Szőregi Rózsaünnep.

Az idén is koncertek, színpadi programok, tűzijáték szórakoztatja a Szőregi Rózsaünnep vendégeit.

szeged.hu

A SzegedTV tudósítása

Így ünnepelték a rózsát a hétvégén Szőregen – Szegedi Hírek – 2018.06.25.

Így ünnepelték a rózsát a hétvégén SzőregenTöbb százezer rózsaszállal feldíszített karneváli felvonulás, vágottvirág-kiállítás, vásári mulatság és rengeteg színpadi produkció. Huszadik alkalommal ünnepelték a rózsát Szőregen. Elismerést kaptak a fesztivál alapítói és átadták az év dísznövénykertészének járó díjat is. Szőregi Rózsaünnep

Közzétette: Szeged Televízió – 2018. június 25., hétfő

Hozzászólások

Hirdetés

2019. január

Ke Sze Csü Szo Va
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Szőregi pillanat-kép

szoregi-majalis-032

Hirdetés

Időjárás

Havazás
Ma 01/20 50%
Havazás
Hó. A legmagasabb hőmérséklet 2°C. Szelek KDK és változékony. A hó valószínűsége 50%. A hóréteg vastagsága nem éri el a(z) 2 cm-t.
Helyenként felhős
Holnap 01/21 10%
Helyenként felhős
A délelőtti felhősödést délután napsütés követi. A legmagasabb hőmérséklet 1°C. Szélerősség ÉÉK 10 és 15 km/h közötti.
Havazás
Kedd 01/22 40%
Havazás
A délután folyamán kialakuló havazás. A legmagasabb hőmérséklet 1°C. Szélerősség ÉK 10 és 15 km/h közötti. A hó valószínűsége 40%.