Kilenc csapat mérte össze tudását a Szőregi Kolbászmester címért a Művelődési Házban. A finomságok és a verseny mellett jótékonykodtak is a résztvevők.

– Az 500 forintos nevezési díjért minden induló csapat öt-öt kilogramm kolbászhúst kapott, a többi alapanyagot és a kolbászkészítés tudományát, eszközöket ők hozták – mondta Berkesi Ottó, szőregi önkormányzati képviselő.

Fotó: szoreg.hu

A kolbászkészítés mellett játékos böllérvetélkedőn is összemérték erejüket a résztvevők. Ebben a kategóriában a harmadik helyezett a Szőregi Rezegők Néptánccsoport csapata, a második a Bélpoklosok csapata, míg az első helyezett a Sárkányhajósok csapata lett.

Az elkészült finomságokat Szabó Sándor országgyűlési képviselő elnöklésével három tagú zsűri véleményezte. A szoros versenyben a „Szőregi Kolbászmester” első helyezését a Szőregi nyugdíjas Egyesület nyerte el. Őket az „Éhes emberek” csatapa (Kossuth Lajos Általános Iskola) és a „Bélpoklosok” csapata követte.

Fotó: szoreg.hu

– Nagyon fontosak az ilyen rendezvények, ezek mindig remek közösségépítő alkalmak, amelyekre örömmel jövök. Annak idején úgy vállaltam el a képviselőséget, hogy mondtam mindenkinek, minél többet szeretnék az emberek, a választóim között lenni, hiszen csak így tudom őket hitelesen képviselni – mondta el Szabó Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő.

Az elméleti tudás és a kolbászkészítés mellett jótékonyságban is versenyeztek a csapatok. Az elkészült kolbászokat adomány felajánlásával bárki megkóstolhatta. A legtöbb adományt a Szőregi Rózsahölgyek Rendje Egyesület gyűjtötte össze, dobogós lett az „Öregdiákok” és a Szőregi Idősekért Alapítvány csapata.

Az összegyűlt több mint 150.000 Ft-ból a szőregi rászorulóknak vásárolnak majd tartós élelmiszereket a szervezők.

szoreg.hu

szoreg.hu képtár