Ismét Lovasünnep Szőregen

 2002.09.04

Szeptember második hétvégéjén a szőregi vásártérre gyűltek össze a lovak és a lovaglás szerelmesei. A Szőreg- és Vidéke Lovasegyesület szervezésében immár a VI. helyi lovasünnep került megrendezésre. 1996-ban – volt, hogy egy évben többször is – indult útjára ez a hagyományteremtő kezdeményezés, és Szőreg példáját követve a környékbeli településeken is megmozdult valami a lovassport területén. 1996. előtt hosszú évtizedekig nem láthattak sem a szőregiek, sem a környékbeliek díjugrató versenyeket és a lovagláshoz kapcsolódó színes bemutatókat, izgalmas programokat.

Ilyen eseményekben bővelkedett az idei szőregi kora őszi verseny is, mely több kategóriában került lebonyolításra. Abban azonban más volt, mint a többi szőregi lovasnap, hogy talán soha nem volt ilyen népes és ilyen rangos mezőny településünkön. A Csongárd megyei versenyzőkön kívül itt voltak a békéscsabai, kiskunhalasi és mezőhegyesi díjugratók is.

A versenyzők között köszönthettük a tavalyi év ifjúsági bajnokát, a magyar ifjúsági díjugrató válogatott tagját, Kovács Karolt, aki nevéhez méltóan, stílusos lovaglással kápráztatta el az értő szőregei közönséget.

A két meghívásos kategóriában összesen 61 indulót regisztráltak, közöttük hazai és “majdnem hazai” lovasainkért is izgulhattunk. a C1-es kategóriát Busi Sándor, a C2-est pedig Panka C. Teodor nyerte. A győzteseknek és a helyezetteknek a míves serlegeket, lovaknak a szalagokat és a szponzorok által felajánlott pénzdíjakat Darázs Róbertné az egyeület elnöke, Pintér Béla versenybíró, Rákos Tibor országgyűlési- és Tóth Csaba önkormányzati képviselők adták át, aki egyben a verseny védnöke is volt. A versenyszámok közti szünetekben vásárhelyi csikósok, karusszelt lovagló szőregi gyerekek – Bárdos Ivett, Katona Gergely – íjászok és fogathajtók szórakoztatták a közönséget. Mindenkit elkápráztatott a 10 éves fogathajtó ifj. Gyorgyevity Dragan, aki a bemutatott produkciója alapján szép lovasjövő elé néz. A verseny megnyitóján üde színfolt volt a több mint 200 postagalamb röptetése, amit Kocsis János szőregi tenyésztőnek ezúton is köszönünk!

Tisztelet és köszönet illeti a verseny előkészítésében és gördülékeny lebonyolításában közreműködő egyesületi tagokat, a szakmai stáb tagjait, kiemelve Berente Sándort, aki pályaépítőként és zsűrielnökként is maradandót alkotott. A színvonalas hangosítást Klembucz Péternek köszönhetjük.

Védül, de nem utolsó sorban köszönet illeti a népes szponzori kört, akik nélkül ez a hagyománnyá váltszőregi lovasprogram nem jöhetett volna létre.

Aki kilátogatott erre a lovasversenyre az ízelítőt kaphatott abból, hogy milyen felemelő látvány, amikor több mint félszáz lovas színes kavalkádja mellett, a focipályán a Szőregi Rákóczi gyermekcsapa játszott egy önfeledt mérkőzést a Dorozsmaiakkal, így szurkolhattunk itt is, ott is.

Őszintén reméljük, hogy jövőre is hozzájárulhatunk ezzel a lovasversennyel Szőreg gazdag sportéletéhet.

Darázs Róbertné, elnök
Hozzászólások

Szőregi Majális

Szőregi Majális

Hirdetés

2018. április

Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

120 éves a szőregi rózsatő

Szőregi pillanat-kép

20180209-farsang-035

Hirdetés

Időjárás

Derült
Ma 04/22 0%
Derült
Túlnyomóan derült. Nagyon meleg. A legmagasabb hőmérséklet 26°C. Szélerősség NyDNy 10 és 15 km/h közötti.
Derült
Holnap 04/23 10%
Derült
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 27°C. Szélerősség NyÉNy 10 és 15 km/h közötti.
Helyenként felhős
Kedd 04/24 20%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legmagasabb hőmérséklet 25°C. Szélerősség ÉNy 15 és 25 km/h közötti.