Ismét Lovasünnep Szőregen

 2002.09.04

Szeptember második hétvégéjén a szőregi vásártérre gyűltek össze a lovak és a lovaglás szerelmesei. A Szőreg- és Vidéke Lovasegyesület szervezésében immár a VI. helyi lovasünnep került megrendezésre. 1996-ban – volt, hogy egy évben többször is – indult útjára ez a hagyományteremtő kezdeményezés, és Szőreg példáját követve a környékbeli településeken is megmozdult valami a lovassport területén. 1996. előtt hosszú évtizedekig nem láthattak sem a szőregiek, sem a környékbeliek díjugrató versenyeket és a lovagláshoz kapcsolódó színes bemutatókat, izgalmas programokat.

Ilyen eseményekben bővelkedett az idei szőregi kora őszi verseny is, mely több kategóriában került lebonyolításra. Abban azonban más volt, mint a többi szőregi lovasnap, hogy talán soha nem volt ilyen népes és ilyen rangos mezőny településünkön. A Csongárd megyei versenyzőkön kívül itt voltak a békéscsabai, kiskunhalasi és mezőhegyesi díjugratók is.

A versenyzők között köszönthettük a tavalyi év ifjúsági bajnokát, a magyar ifjúsági díjugrató válogatott tagját, Kovács Karolt, aki nevéhez méltóan, stílusos lovaglással kápráztatta el az értő szőregei közönséget.

A két meghívásos kategóriában összesen 61 indulót regisztráltak, közöttük hazai és “majdnem hazai” lovasainkért is izgulhattunk. a C1-es kategóriát Busi Sándor, a C2-est pedig Panka C. Teodor nyerte. A győzteseknek és a helyezetteknek a míves serlegeket, lovaknak a szalagokat és a szponzorok által felajánlott pénzdíjakat Darázs Róbertné az egyeület elnöke, Pintér Béla versenybíró, Rákos Tibor országgyűlési- és Tóth Csaba önkormányzati képviselők adták át, aki egyben a verseny védnöke is volt. A versenyszámok közti szünetekben vásárhelyi csikósok, karusszelt lovagló szőregi gyerekek – Bárdos Ivett, Katona Gergely – íjászok és fogathajtók szórakoztatták a közönséget. Mindenkit elkápráztatott a 10 éves fogathajtó ifj. Gyorgyevity Dragan, aki a bemutatott produkciója alapján szép lovasjövő elé néz. A verseny megnyitóján üde színfolt volt a több mint 200 postagalamb röptetése, amit Kocsis János szőregi tenyésztőnek ezúton is köszönünk!

Tisztelet és köszönet illeti a verseny előkészítésében és gördülékeny lebonyolításában közreműködő egyesületi tagokat, a szakmai stáb tagjait, kiemelve Berente Sándort, aki pályaépítőként és zsűrielnökként is maradandót alkotott. A színvonalas hangosítást Klembucz Péternek köszönhetjük.

Védül, de nem utolsó sorban köszönet illeti a népes szponzori kört, akik nélkül ez a hagyománnyá váltszőregi lovasprogram nem jöhetett volna létre.

Aki kilátogatott erre a lovasversenyre az ízelítőt kaphatott abból, hogy milyen felemelő látvány, amikor több mint félszáz lovas színes kavalkádja mellett, a focipályán a Szőregi Rákóczi gyermekcsapa játszott egy önfeledt mérkőzést a Dorozsmaiakkal, így szurkolhattunk itt is, ott is.

Őszintén reméljük, hogy jövőre is hozzájárulhatunk ezzel a lovasversennyel Szőreg gazdag sportéletéhet.

Darázs Róbertné, elnök
Hozzászólások

Adventi Gyaertyagyújtások

Adventi Gyaertyagyújtások

Hirdetés

2018. december

Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Szőregi pillanat-kép

20180616-ballagas-038

Hirdetés

Időjárás

Köd
Ma 12/19 10%
Köd
Felhős, délelőtti ködfoltokkal borított területek. A legmagasabb hőmérséklet -4°C. Szelek DK és változékony.
Borús
Holnap 12/20 10%
Borús
Felhős. A legmagasabb hőmérséklet 0°C. Szélerősség DDK 10 és 15 km/h közötti.
Helyenként felhős
Péntek 12/21 10%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legmagasabb hőmérséklet 1°C. Szélerősség D 10 és 15 km/h közötti.