Egy évvel az szőregi Emese-kút átadása után díszkivilágítást kapott az ivókút, valamint egy emléktáblát is elhelyeztek az Árpád-házi ősanya tiszteletére..

Tavaly augusztus óta Emese álmának egy jelenetével díszített ivókútból olthatják szomjukat a szőregi Hősök terén járók. A kutat Gyulay Endre nyugalmazott megyés püspök szentelte fel. „Európai uniós forrásokat nyert Szőreg, így kerékpárút létesült, ami Újszentivánra, Tiszaszigetre, illetve az államhatárig el lehet kerekezni. Azt szerettük volna, hogy akik biciklivel jönnek, itt meg tudjanak pihenni, s szomjukat tudják oltani. Az Emese-kutat tavaly átadtuk, akkor ígértem meg, hogy díszkivilágítást fogunk ide helyezni” – nyilatkozta portálunknak Rózsavölgyi József. Szőreg Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője hozzátette, nem volt elegendő forrásuk arra, hogy a kút átadásakor elkészíttessék a világítást és az emléktáblát, ezért kellett várni kereken egy esztendőt erre.

„Meg kell tartanunk a Szent István-i utat, amit az államalapító kijelölt számunkra” – hangsúlyozta Rózsavölgyi. Az ünnepségen elhangzott, a mai Hősök tere egykor Szent István nevét viselte, egészen az 1950-es évekig. Az államalapítóról Ágó Rita, a Tömörkény István Művelődési Ház közművelődési munkatársa szólt az egybegyűltekhez, akik mécseseket helyeztek el a felavatott emléktáblánál.

Varga Anna, szegedma.hu

szoreg.hu képtár