Ezrek nézték végig szombaton délután a 19. Szőregi Rózsaünnep leglátványosabb eseményét, az ünnepi felvonulást. A kerékpárosok, homokfutók, lovasfogatok és old timerek mellett a menetben ott voltak a 200 éves helyi iskola tanárai és diákjai is.

A karneváli felvonuláson több százezer rózsaszálat osztottak, szórtak szét a felvonulás résztvevői. A menetben ott volt többek között Nagy Sándor alpolgármester, Szabó Sándor országggyűlési képviselői és több városatya is: például Joób Márton és Berkesi Ottó. Kardos Kálmán, az IKV vezérigazgatója pedig old timerével együtt vonult a kerneváli menetben.

A virágokkal feldíszített fogatok mellett felvonultak a Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesületének tagjai is. A több élőkép között pedig láthattuk a Hupikék törtipikéket.
A látványos felvonulás után hajnalig tartó koncertekkel, színpadi programokkal és tűzijátékkal folytatódott az idei Rózsaünnep. A Rózsák terén fellépett a Rajkó Zenekar és Bangó Margit, késő este pedig a Retro 2000 Party várta a településrész lakóit és vendégeit.

szeged.hu

szoreg.hu képtár