A szőregi temetőben tavaly átadott Trianon-emlékoszlopnál tartott megemlékezést Rózsavölgyi József szegedi önkormányzati képviselő szervezésében a Szőregi Baráti Társaság. Az eseményen – amelyen részt vett B. Nagy László országgyűlési képviselő is – Miklós Péter történész, a Csongrád Megyei Közgyűlés kereszténydemokrata tagja mondott beszédet.

Az egy évvel ezelőtt átadott Trianon-emlékoszlopnál tartottak megemlékezést a szőregi temetőben a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. A rendezvény szervezője, Rózsavölgyi József szegedi önkormányzati képviselő (Fidesz) elmondta: egyik európai nemzettel sem bántak el annyira a történelem során, mint a magyarsággal kilencvenhét évvel ezelőtt.

Az eseményen Miklós Péter címzetes főiskolai tanár, a hódmezővásárhelyi Emlékpont vezetője, a Csongrád Megyei Közgyűlés kereszténydemokrata tagja mondott beszédet. A történész hangsúlyozta: mivel Szőreg a trianoni békediktátum aláírása után még több mint egy évig szerb megszállás alatt volt, méltó és indokolt, település értékőrző közössége ápolja a trianoni trauma emlékét és a nemzeti összetartozás eszméjét.

Fotó: Szőregi Baráti Társaság / szegedma.hu

A megemlékezésen részt vett B. Nagy László országgyűlési képviselő, aki megkoszorúzta az emlékművet. Rajta kívül elhelyezte az emlékezés világait Meszlényi Ferenc, a szőregi dísznövény-szövetkezet elnöke, Kerekes Ferenc, a szőregi gazdák vezetője és Détári László, a Szőregi Baráti Társaság tagja.

szegedma.hu

Borítókép: Fotó: Szőregi Baráti Társaság / szegedma.hu