Az otthon harmóniájáról rajzolhattak a legkisebbek

szeged.hu  2018.06.08

Az idén már harmadik alkalommal – most a Szőregi Rózsaünneppel közösen – hirdetett rajpályázatot a szegedi gyerekeknek az IKV Zrt. Közel kétszáz alkotás érkezett a felhívásra. A díjkiosztót ma tartották az Agórában.

Az idei pályázatunkban arra voltunk kíváncsiak, hogy a gyermekek számára otthonuk mely része az, amelyet legjobban szeretnek, és mi az, ami örömet jelent számukra, amikor hazaérnek. Ezért az idei témánk a harmónia és az otthon volt – mondta el portálunknak Dénesné Szűcs Henrietta üzemeltetési igazgató

A pályázatnak idén is nagy sikere volt: 196 pályamű érkezett be a megadott határidőig, amelyeket tetszőleges technikával, A/3-as és A/4-es méretben készíthettek el a pályázók.

A korábbi évekhez hasonlóan most is szakmai zsűri értékelte az alkotásokat: Fiedler Judit, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium rajztanára, valamint Pataki Ferenc Pro Urbe díjas festőművész.

A pályázókat korcsoportonként értékelték: külön díjazták az óvodások, valamint az alsó és felső tagozatosok munkáit.

– Hatalmas élmény volt a beküldött pályázatok borítékait felbontani. Magam is pedagógus vagyok, de meghatódtam és elámultam, ahogyan a gyerekek lelkivilágába bepillantást nyerhettem a rajzok jóvoltából – mondta Dénesné Szűcs Henrietta.

Fotó: szeged.hu

Az ünnepélyes eredményhirdetésre zsúfolásig megtelt az Agóra egyik terme, ahol a beküldött pályaművekből rendezett kiállítást is megtekinthették szülők és a gyermekek. Huszonöten – óvodások és általános iskolások – pedig a díjaknak is örülhettek.

– Kiskorom óta nagyon érdekel a rajzolás, a tovább tanulás során is szeretném ezt a vonalat folytatni. Erről a pályázatról a rajztanárnőmtől értesültem, és azonnal megfogott a kiírás címe, hogy harmónia és otthon. Nagyon szeretek tájképeket festeni, ezért a saját kertünket örökítettem meg a naplementében. Két munkával, két színes ceruzával készült rajzzal is pályáztam, végül sikerült első helyezést elérnem – mondta a díjkiosztót követően Abrózi Alexandra. A szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola 8. osztályos tanulója azt is elmondta, bár nagyon szeret rajzolni és festeni, még nem tudja, „mi lesz, nagy lesz”.

– Bármi jöhet még, ami megtetszik – mondta búcsúzóul.

A kiállítást június 29-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Szent-Györgyi Albert Agóra földszintjén.

szeged.hu

Hozzászólások

Adventi Gyaertyagyújtások

Adventi Gyaertyagyújtások

Hirdetés

2018. december

Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Szőregi pillanat-kép

20181010-idosek-vilagnapja-007

Hirdetés

Időjárás

Köd
Ma 12/19 10%
Köd
Felhős, délelőtti ködfoltokkal borított területek. A legmagasabb hőmérséklet -4°C. Szelek DK és változékony.
Borús
Holnap 12/20 10%
Borús
Felhős. A legmagasabb hőmérséklet 0°C. Szélerősség DDK 10 és 15 km/h közötti.
Helyenként felhős
Péntek 12/21 10%
Helyenként felhős
Helyenként felhős. A legmagasabb hőmérséklet 1°C. Szélerősség D 10 és 15 km/h közötti.